Deze 7 bekende libidokillers dien je te vermijden

Deze 7 libidokillers moet je vermijden

Deze 7 bekende libidokillers dien je te vermijden

Deze 7 bekende libidokillers dien je te vermijden in het leven. Kan jouw seksleven wel een kleine boost gebruiken, lees dan snel mee met deze tips.

Deze 7 libidokillers moet je vermijden

Het is van belang om je seksleven op een gezond pijl te houden. Het is namelijk niet alleen prettig voor lichaam en geest, het is ook belangrijk voor de intimiteit met je partner en versterkt zodoende de relatie. Maar om seks te kunnen hebben als man, dien je natuurlijk wel zin te hebben.

Niet iedereen kan het zich misschien voorstellen, maar het komt voor dat mensen gewoon geen zin hebben in seks. De seksbehoefte is minder of zelfs weg, wat natuurlijk erg vervelend kan zijn. Nu kan een vrouw iets gemakkelijker zin en bereidwilligheid veinzen om haar partner te pleasen, maar voor ons mannen ligt dit iets gecompliceerder. Natuurlijk zijn er medische hulpmiddelen en vitamines die een steentje kunnen bijdragen, maar het loont zeker ook om te kijken naar de oorzaak. Waarom hebben we geen zin?

Net zoals er afrodisiaca zijn die het helpen ons libido op te vijzelen, zo zijn er ook libidokillers. Oorzaken die tot gevolg hebben dat onze behoefte aan seks vermindert. Wij hebben 7 veelvoorkomende redenen voor een verminderd libido voor je op een rij gezet, zodat jij de koe hopelijk snel bij de horens kunt vatten.

7 libidokillers die je moet vermijden

1. Stress

Stress is een echte libidokiller. En het lullige is, soms heb je niet eens door dat je stress ervaart. Dit fenomeen kan ontstaan door een te drukke levensstijl, lange werkdagen, volgeboekte agenda’s, vervelende voorvallen en zelfs het huishouden. Herken je jezelf hierin, dan is het misschien eens tijd voor ontspanning. Want let op, te lang stress ervaren leidt tot irritatie en vermoeidheid, waardoor seks onderaan het lijstje komt te staan.

2. Slaapproblemen

Stress kan zoals gezegd leiden tot vermoeidheid. Maar ook zonder deze libidokiller kan het zijn dat je niet tot een goede nachtrust komt. Slaap je over langere tijd slecht, dan sluipt er een vervelende vermoeidheid in lichaam en geest. Dit kan tot gevolg hebben dat alleen de gedachte aan seks je vermoeit. Gelukkig zijn er veel manieren om slaapproblemen op te lossen, dus zoek ze eens op!

3. Onzekerheid

Onzekerheid leidt over het algemeen tot slechte prestaties. Ook in bed. Ben je onzeker over je lijf, relatie of zelfs je bedprestaties, dan ben je bewust of misschien zelfs onbewust het onderwerp aan het vermijden. Het is niet ongewoon dat mannen bang zijn dat ze geen erectie kunnen krijgen en het irritante is, als je erover nadenkt, dan lukt het vaak ook niet. Je moet op je gemak zijn om van seks te genieten, dus probeer je onzekerheid op te lossen door er bijvoorbeeld over te praten met je partner. Laat je gerust stellen en ontspan.

4. Down gevoel

Als je niet lekker in je vel zit door wat voor reden dan ook, dan heb je waarschijnlijk ook geen zin in seks. Het kan opluchten om hierover met je partner te praten, zodat je iets aan die sombere gevoelens kunt doen. Merk je dat het te lang duurt en niks helpt, bezoek dan eens je huisarts voor advies.

5. Fysieke problemen

Lichamelijke problemen kunnen meer neveneffecten veroorzaken dan we prettig vinden. Pijn, overgewicht, vermoeidheid, erectieproblemen, sportblessures, ze kunnen allen bijdragen aan een verminderde of zelfs afwezige behoefte aan seks. Houdt het te lang aan, dan kan advies inwinnen bij een arts geen kwaad.

6. Relatieproblemen

Als de relatie niet goed is, dan kan het genieten van seks wegvallen. Soms komt het door een verandering in de relatie, waardoor je anders naar je partner kijkt. Ruzies, vervelende gewoonten zoals roken of drinken, of een sleur. Dit kan leiden tot minder fysieke aantrekkingskracht en dus ook het gebrek aan seks. Geen seks kan ook zorgen voor een negatieve spiraal, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat seks stilletjes uit een relatie verdwijnt. Maak dit bespreekbaar en zoek een oplossing.

7. Kids

Vergis je niet, binnen ‘relatieproblemen’ kan helaas ook het krijgen van kinderen vallen. Ze hebben een grote impact en gooien alles overhoop. Alle gekheid op een stokje, het is prachtig om een kleine te krijgen, maar de dreumes heeft aandacht nodig. Tijd die je normaliter stak in je partner, die gaat nu naar jouw erfgenaam. Zorg met liefde voor je kind, maar vergeet je partner niet. Wees dus verstandig op het gebied van nachtrust en energie, zodat je ook nog aan jullie seksleven toekomt. Toch moeite mee? Schakel een keer opa en oma in om op te passen, en begin de avond samen met een mooi rood wijntje.

Herken jij jezelf in één of meerdere van deze 7 libidokillers, probeer de oorzaak dan in alle kalmte op te pakken en op te lossen. En geen schaamte, want er zijn zat mannen die hetzelfde ervaren. Het doel is om weer te kunnen genieten van seks, en dat is heilig.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram