5 redenen waarom je de Caraïben dit jaar nog moet bezoeken

5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken

5 redenen waarom je de Caraïben dit jaar nog moet bezoeken

We hebben 5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken voor je op een rij gezet. En we hebben het ditmaal niet over Aruba of Curaçao.

5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken

Waar de vakantieperiode er voor sommigen onder ons misschien net op zit, daar zijn anderen zich momenteel aan het oriënteren op een reisbestemming. Gaat de verre vakantie naar Azië, zoals bij zovelen? Of lees je even mee en boek je jouw ticket richting het Caribisch gebied.

De betoverende eilanden in de Caraïben zijn notoir onweerstaanbaar voor hen die volledig willen ontspannen. Er is tenslotte weinig beter dan luieren in een hangmat terwijl je de tropische zeelucht inademt en af en toe naar een cocktail reikt.

We hebben 5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken voor je op een rij gezet. Mag je gerust gebruiken om je vrouw of vriendin te overtuigen van deze reisbestemming.

5. Zwemmen varkens en roggen

De Bahama’s zijn natuurlijk intrigerend dankzij hun prachtige stranden, maar heb je weleens gehoord van ‘pig beach’? Even los van de mysterieuze verhalen over hoe de varkens op het strand terecht zijn gekomen, is het natuurlijk geweldig om met deze dienstdoende badmeesters een ​​duik te nemen. Ook moet je Stingray City op de Kaaimaneilanden ontdekken, waar je de mystieke rog van dichtbij mee kunt maken.

5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken

4. Cafeïne-boosts en wandelingen

Een goede kop koffie vind je in sommige gevallen ruim boven zeeniveau. Waar vind je misschien wel ‘s werelds beste koffie? Ga naar Jamaica en bezoek eens de Mavis Bank Coffee Factory of volg een 4-daagse culinaire tour in het Strawberry Hotel. Als je eenmaal opgepompt bent door de cafeïne, dan wil je de beklimming van de Dunn’s River Falls niet missen. De Blue Mountains van Jamaica verwelkomen je eveneens, en doen dit middels een lastig terrein met spectaculaire uitzichten.

5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken

3. Mix rum en reggae

Als de muziek van Bob Marley je raakt, dan kun jij je alleen maar voorstellen wat een bedevaart naar zijn geboortestad voor impact heeft. Ga naar Kingston en geniet van een dag in het Marley-themapark terwijl je geniet van relaxte reggae. Proef ook de levenselixer van Captain Jack Sparrow tijdens een bezoek aan de Bacardi-fabriek buiten Puerto Rico. Voor meer lokale smaken kun je naar Mount Gay in Barbados gaan, waar een rum-sampler altijd in de buurt is.

5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken

2. Varen komt na eten en drinken

Wat is een betere manier om te eilandhoppen dan met een boot. Nu ben je al snel overgeleverd aan cruises, maar mocht je op zoek zijn naar iets luxueus met meer privacy – en heb je een goedgevulde portemonnee – dan zijn ook opties om een jacht te huren. Met name Antigua en de Maagdeneilanden zijn bekend om deze opties. Niets werkt trouwens zo goed bij de eetlust als zeelucht. De Grand Case in Sint Maarten heeft een aantal van de meest luxe etablissementen. Maar als je op zoek bent naar cultuur en de echte lokale smaak, dan raden we je aan om een ​​kijkje te nemen bij kleine straattentjes. Hier kun je de beroemde jerk chicken uit Jamaica vinden of de legendarische Goat Curry uit Montserrat ervaren. Ook zijn kokosnotencocktails enorm populair. Elk eiland in het Caribisch gebied heeft zijn eigen specialiteiten, dus wees avontuurlijk,

5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken

1. Feest op het land, feest op de zee

Het Caribisch gebied kan je een feestervaring bieden als nooit tevoren. Om de Soggy Dollar Bar in Jost Van Dyke te bereiken dien je bijvoorbeeld te zwemmen, waarna jij jezelf kunt belonen met ‘s werelds beste Painkiller-cocktail. Wil je het iets minder intens, dan wordt de zondagmiddagbarbecue op Shirley Heights in Antigua aanbevolen. Voor meer drukte en extraverte feestvreugde moet je de haven van Port of Spain aandoen, in Trinidad en Tobago. Toch meer zin in kalmte en genieten in de luwte? Er zijn ontelbaar veel luxe hotels of vakantievilla’s waar jij de tijd van je leven kunt hebben. Maar let op, heimwee is een veelvoorkomend verschijnsel na een Caribische vakantie.

Bovenstaande mix van activiteiten, gevuld met alle pracht en praal die de lokale natuur biedt, maken de Caribische eilanden tot een ideale keuze voor snelle last minute vakanties. Van de spannende landing op de korte landingsbaan van St. Barts tot een luchtige ontsnapping op een superjacht, het gebeurt hier allemaal. Mis jij nog iets binnen onze 5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken?

5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken

5 redenen waarom je de Caraïben moet bezoeken


tom nieuwenhuisDoor Tom Nieuwenhuis.

Tom is thuis in sales en het creëren van leuke stukjes. Food, travel en Q&A’s kun je aan hem wel overlaten.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram