Motorrijden voor beginners: Let op deze zaken bij het kopen van motorkleding

motorkleding kopen online

Motorrijden voor beginners: Let op deze zaken bij het kopen van motorkleding

Ga je motorkleding kopen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

motorkleding kopen online

Als je net jouw motorrijbewijs in de pocket hebt en tevens een mooie motor op het oog hebt, dan is het tijd om je garderobe uit te breiden met gepaste kleding. Motorkleding welteverstaan. Omdat er veel keuzemogelijkheden zijn binnen dit segment kleding, is het handig om jezelf van te voren goed in te lezen. Check onze tips hieronder eens.

Naast het dragen van een goedgekeurde helm, is beschermende kleding dragen bij het rijden van een motor volgens de wet niet verplicht. En alhoewel je in met name de zomerperiode vaak zat motorrijders ziet in bijvoorbeeld een korte broek, is het absoluut wel belangrijk en dus raadzaam om voor veilige motorkleding te kiezen. Deze kledij is speciaal voor motorrijders ontworpen en beschermt je als het onverhoopt toch misgaat.

Belangrijke tips bij motorkleding kopen

Naast de verplichte helm, kun je handschoenen, broeken, jassen en motorlaarzen online gemakkelijk vinden. Keuze zat! Moet je echter kiezen voor textiel of leer? Wanneer weet je of een motorhandschoen goed zit? Wij helpen je een handje op weg. En ook belangrijk, wat voor motorrijder je? Een toerrijder, circuitrijder, avonturier, forens, mooi weerrijder? Het antwoord op deze vraag zal invloed hebben op jouw keuzes.

  • Oriënteer je goed: Wat is er verkrijgbaar in jouw segment motorrijder? Durf informatie en advies op te vragen bij ervaren rijders in je omgeving.
  • Kies voor kwaliteit: Alhoewel slechte kleding eigenlijk vrijwel niet meer bestaat, is er wel slecht passende kleding. Gun jezelf de tijd bij het passen en creëer een realistische situatie.
  • Goed passende kleding: Ga op de motor zitten om te voelen of alles prettig zit. Je wilt immers niet dat de stiknaad bij je achterwerk irriteert. Kijk ook of alle beschermers op hun plek blijven zitten, de broek geen vervelende vouwen heeft in de knieholte en je comfortabel bent met de plaatsen van de zakken. Kies tot slot ook een pak uit waaronder jouw reguliere kleding past.
  • Goed passende laarzen: Net als de andere kleding, moeten je laarzen goed zitten. Draag je bijvoorbeeld te krappe laarzen en passen je goede sokken er niet in, dan krijg je gegarandeerd koude voeten.
  • Goed passende handschoenen: Ze moeten als gegoten zitten, zodat je bij het pakken van het stuur geen irritatie hebt. Denk aan bijvoorbeeld een binnenzijde die opstroopt. Dit zorgt voor hinderlijke en zelf soms pijnlijke drukplekken die bij lange ritten leiden tot blaren.
  • Door weer en wind: Een all weather rijder kan beter kiezen voor een donkergekleurd pak. Na één rit in de regen met een lichtgekleurd pak zul je er namelijk niet meer uitzien. Let wel op dat je op een donker pak over voldoende reflecterend materiaal beschikt.
  • Goed passende helm: Ook de helm moet je passen terwijl je op je motor zit. Test het draaien van het hoofd en weet zeker dat het comfortabel is. Met name bij sportievere modellen wil je geen druk in de nek voelen en moet jouw blikveld op de weg niet worden gehinderd door de bovenzijde van de helmschaal. Let op, een helm mag in het begin beste een beetje strak aanvoelen, want hij vorm zich nog naar het hoofd.
  • Tourhelm: Ga je veel toeren met mooi weer, kies dan voor een helm met zonnevizier. Je hoeft bij een laagstaande zon niet te stoppen om je zonnebril op te zetten, want het zonnevizier klap je snel neer en op.
  • Pinlockvizier: Soms standaard aanwezig, soms niet, maar laat een pinlockvizier monteren. Dit is de enige manier om een beslagen vizier te voorkomen en daarom dus belangrijk voor jouw basisuitrusting.

Als je bovenstaande tips meeneemt tijden het motorkleding kopen, dan heb je verder alle vrijheid om te kiezen wat jij mooi vindt.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram