TRAVEL: Cinque Terre is misschien wel de meest ‘Instagrammable’ locatie van Italië en dit kun je er beleven

Cinque Terre reisgids wat doen

TRAVEL: Cinque Terre is misschien wel de meest ‘Instagrammable’ locatie van Italië en dit kun je er beleven

Cinque Terre is misschien wel de meest ‘Instagrammable’ vakantiebestemming van Italië en je kunt er hele mooie dingen beleven.

Cinque Terre reisgids wat doen

Luieren onder de zon in Vernazza, genieten van Sciacchetra-dessertwijn of wandelen door het oogstrelende platteland. Er zijn talloze redenen waarom Instagram van de Italiaanse bestemming Cinque Terre houdt. Gaat deze plek op jouw vakantielijstje? Wij denken van wel.

De Cinque Terre in het gelijknamige Nationaal park Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust, in de buurt van La Spezia in Ligurië, Italië. Dit kwintet aan schilderachtige Italiaanse plekjes, dat in 1997 werd opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO, bestaat uit Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Tenzij je onder een rots hebt geleefd of sociale media hebt vermeden, is de kans klein dat Cinque Terre niet in je feed is verschenen. Als kristallen schitterend water, geplaveide straten, dromerige kastelen, verse zeevruchten en die beroemde kleurrijke huizen, ze zijn allen te vinden in het Cinque Terre-gebied. Een favoriete vakantieplek onder Italianen, is het de laatste jaren tevens een vaste waarde geworden voor het internationale publiek. Ter inspiratie hebben we de vijf beste zaken om te zien en te doen in dit dromerige kustgebied, voor je opgesomd.

5 dingen die je moet doen in Cinque Terre, Italië

1. Bezoek: Vernazza

Cinque Terre bestaat zogezegd uit vijf dorpen. Reis via de Cinque Terre-lijn die loopt van La Spezia naar Levanto – de meeste mensen starten vanuit La Spezia. Ons favoriete dorp is Vernazza, misschien wel het mooiste van de vijf. Terwijl Riomaggiore en Manarola veel te zien zijn op Instagram, biedt het zitten in de schilderachtige haven van Vernazza een prachtig uitzicht op het kleurrijke dorp, de kerk en de overblijfselen van Castello Doria (kasteel van Doria). Het uitzicht vanaf Doria is een ander hoogtepunt – je krijgt een 360 graden panoramisch uitzicht over Vernazza, de wijngaarden en de Ligurische Zee.

Koop een papieren kegel gevuld met gebakken zeevruchten of pak een kopje verse lemon granita en luier in de zon zoals de lokale bevolking doet, zonder te hoeven vechten voor een stoel.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#portovenere #liguria🇮🇹 #laspezia

Een bericht gedeeld door WANDERLUST 📸🌍🌎🌏 ✈🚁🛫🚂🚲🛵⛵🗺 (@giannialesa) op

 

2. Bezoek: Portovenere

Omdat het niet één van de vijf dorpen is en zich ook niet bevindt op de Cinque Terre-spoorlijn, wordt Portovenere vaak over het hoofd gezien door toeristen, ondanks dezelfde levendige huizen. De prachtige Golf van Dichters en de gotische zwart-witte kerk van San Pietro (St. Peter) bieden een bijzonder beeld aan zee, vooral gezien vanuit de afbrokkelende overblijfselen. Het is geen wonder dat de plek geliefd was bij twee van de beroemdste romantische dichters, Percy Bysshe Shelley en Lord Byron, die beiden in de omgeving woonden. Vanaf de stenen bogen van San Pietro, Grotta Arpaia, is Byron’s Grotto te zien – om deze kleine inham te bereiken, moet je zwemmen, hoewel het water bekend staat als onstuimig. Een snelle boottocht vanuit één van de dorpen van Cinque Terre of La Spezia is de gemakkelijkste manier om Portovenere te bezoeken.

 

3. Doen: Dineren met adembenemend uitzicht

Het dorp Manarola komt wat ons betreft qua schoonheid vlak na Vernazza. In de zomer kunnen de lokale bevolking en toeristen zonnebaden op de zwarte rotsen – voor een zandstrand moet je Monterosso Al Mare gaan. Voor een romantisch uitzicht op de zonsondergang van Manarola, loop je naar Nessun Dorma, een restaurant op een heuvel op korte loopafstand van het dorp. Ze serveren geen warme gerechten, maar je krijgt een authentieke aperitivo-ervaring – vleeswaren, kaas, bruschetta, wijn en cocktails. Het restaurant biedt daarnaast ook lessen voor het maken van pesto, zodat je kunt werken aan je eetlust. Ligurië is tenslotte de thuisbasis van pesto.

 

4. Doen: Bezoek een florerende wijngaard

De steile heuvels van Cinque Terre zijn de thuisbasis van vele winterharde wijngaarden, die witte wijn produceren gemaakt van Bosco-, Albarola- en Vermentino-druiven. Vanwege het rotsachtige terrein wordt alles met de hand gedaan. Het neusje van de zalm is Sciacchetra, een dessertwijn die populair is sinds de tijd van Plinius de Oude, met een alcoholpercentage van 18 procent, gemaakt van druiven die het dichtst bij de zee zijn geteeld.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🇮🇹, Vernazza

Een bericht gedeeld door Guillaume N’gog (@ngogguillaume) op

5. Doen: Maak een onvergetelijke wandeling

Reizen rond Cinque Terre wordt meestal gedaan per boot, trein of te voet, en dit is waarschijnlijk de reden dat het gebied grotendeels onaangeroerd blijft door hotelketens en fastfoodrestaurants. De dorpen zijn verbonden door vier wandelpaden die vaak boven de dorpen zelf krullen en een prachtig uitzicht op de omgeving bieden. Let wel, op dit moment zijn alleen paden van Corniglia naar Vernazza en van Vernazza naar Monterosso open. Andere paden leiden je door de wijngaarden, kerken en oude nederzettingen.

Zien we jou binnenkort vakantiefoto’s van Cinque Terre posten op Instagram?


tom nieuwenhuisDoor Tom Nieuwenhuis.

Tom is thuis in sales en het creëren van leuke stukjes. Food, travel en Q&A’s kun je aan hem wel overlaten.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram