Q&A: Ex-profvoetballer Thijs Bouma a.k.a. Thyson B. heeft grootse ambities in het nachtleven en de muziek

Q&A: Ex-profvoetballer Thijs Bouma a.k.a. Thyson B. heeft grootse ambities in het nachtleven en de muziek

Ex-profvoetballer Thijs Bouma a.k.a. Thyson B. heeft grootse ambities in het nachtleven en de muziek. In deze Q&A leren we meer over zijn plannen.

Ex-profvoetballer Thijs Bouma - Thyson B

Hij stond voor het laatst op het voetbalveld tijdens die memorabele laatste speeldag van de eredivisie, waarbij Ajax onder leiding van Frank de Boer de titel verspeelde in Doetinchem. Het zou echter niet de laatste keer zijn dat oud-profvoetballer Thijs Bouma, die na avonturen bij FC Twente, Almere City en het Duitse VFL Osnabrück op jonge leeftijd zijn voetbalcarrière afsloot bij De Graafschap, in de spotlight zou staan.

Na de nodige ups & downs als betaald voetbalspeler, besloot Thijs kort na een enkelbreuk dat het mooi was geweest. Het lichaam had een behoorlijke optater gehad en ook andere negatieve aspecten van het harde voetbalbestaan waren genoeg aanleiding om te kiezen voor een ander pad. En dit is niet zonder succes gegaan, want Thijs Bouma is onder de naam Thyson B. in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veel geboekt model en een gerenommeerde influencer.

Wonend in Amsterdam, zit hij ook niet stil als het om ondernemen gaat, want het nachtleven en de muziek zijn de huidige prooien. In de nieuwe Q&A hieronder vertelt Thijs over de resultaten tot nu toe en vragen wij hem naar de toekomstplannen op dit gebied.


Q&A met Thijs Bouma a.k.a. Thyson B.

Thijs, vertel! Hoe gaat het met de huidige nightlife-projecten?

“Goed! Momenteel ben ik mede-eigenaar van drie events, waarvan twee wekelijks plaatsvinden en één maandelijks; Bills Bills Bills, MILK en YUMMY. Met Bills Bills Bills is alles begonnen en van daaruit zijn wij uitgebreid naar meerdere concepten. Dit feestje bestaat alweer sinds 6 april 2018, toen de eerste editie plaatsvond in Club UP. Deze avond was volledig uitverkocht en al snel hing Supperclub Amsterdam aan de lijn. Sindsdien zijn we elke zaterdag te vinden in de Supperclub. MILK en YUMMY hebben momenteel eventjes een zomerpauze, omdat het over het algemeen wat rustiger is in de zomermaanden.”

Welke hoogtepunten heb je inmiddels kunnen vieren?

“Ik vond onze 1-year editions van #BBB (Bills Bills Bills, red.) echt geweldig. We vierden 2 nachten achter elkaar ons 1-jarig bestaan. Dit deden we op de vrijdag in Rotterdam bij The Suicide Club en zaterdag in Amsterdam bij Supperclub. Normaal pakken we al enorm uit met entertainment, maar die avonden hebben we nog grootser uitgepakt met entertainment, muziek, extra’s etc. Het was al vanaf half één stampvol, dus er kon geen muisje meer bij. Al met al twee avonden die ik niet meer ga vergeten. Blijft toch je kindje, hè! Haha.”

Alles rozengeur en maneschijn dus?

“In elk bedrijf kan het voorkomen dat verwachtingen niet uitkomen. Je denkt bijvoorbeeld dat sommige aanpassingen of insteken het concept ten goede komen, maar dit blijkt achteraf toch niet zo te zijn. Aangezien ik met allemaal creatieve gasten werk, komt het weleens voor dat we té creatief met de materie omgaan. Te diep als het ware, waardoor het doel niet helemaal helder is voor de gasten. In dat geval moeten we ietsjes minder creatief zijn en commerciëler denken. Dat vind ik soms lastig, omdat wij echt als doel hebben het allerhoogste niveau van Nederland neer te zetten. Met #BBB denk ik dat we conceptueel en overall ondertussen heel goed bezig zijn.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Graag zou ik internationaal willen uitbreiden met #BBB en hier zijn we dan ook al mee bezig. We willen de “LIV MIAMI vibe” in Nederland creëren. De “het kan niet gek genoeg en geniet van je leven” vibe, inclusief gekke acts en entertainment, waarbij alle monden openvallen van verbazing, vreugde, genot of plezier. Momenteel zijn we met clubs uit Dubai, Barcelona, Parijs, Antwerpen en Stockholm aan het babbelen. Daarnaast heb ik toevallig onlangs een meeting gehad met een club in een club in Rotterdam. Er is een grote kans dat #BBB daar binnenkort al wordt gelanceerd. Wij willen hét wekelijkse urban/rnb/hiphop-feest in Nederland en daarbuiten zijn.”

Dat zijn fraaie plannen. Op dit moment boek je natuurlijk de artiesten, maar ik begrijp dat je zelf ook de microfoon gaat oppakken?

“Klopt! Ik maak al sinds mijn dertiende muziek. Speelde altijd gitaar op mijn slaapkamer en schreef talloze raps op instrumentale beats die ik op internet vond. Ik vond dit destijds leuk om te doen naast het voetbal en had genoeg tijd tussen de trainingen door. De reden dat ik het nu weer doe, is omdat ik gewoonweg nu de kansen zie om er daadwerkelijk iets van te maken. Jarenlang oefenen en proberen heeft ervoor gezorgd dat ik achter de schermen simpelweg beter ben geworden en weet wat ik doe. Daarnaast heb ik net bij een nieuw management en label getekend, wat betekent dat ik ook professionele ondersteuning krijg. Dit scheelt een hoop, dus zodoende kan ik me volledig focussen op het maken van muziek.”

Ben je niet ‘gewoon’ influencer Thyson B. die muziek maakt?

“Ik had deze vraag natuurlijk al verwacht, maar het antwoord is volmondig ‘nee’. Ik beschouw mezelf absoluut niet als zo’n influencer die muziek maakt, want ik doe dit al ver voor het influencertijdperk. Dat het nu tot deze vormen aanneemt komt puur door timing. De juiste mensen om me heen hebben, plus financiële mogelijkheden en eigen ervaring. Ik vind het woord “influencer” trouwens sowieso een k-u-t-woord, haha. Ik wil niemand beïnvloeden, maar wel inspireren. Uiteindelijk moet die persoon zelf weten wat hij of zij daarmee doet. Trouwens een klein nieuwtje; de artiestennaam wordt ‘Thyson’, dus geen ‘Thyson B’.”

Helder. Wat mogen we op muzikaal van Thyson verwachten?

“Ik zou het niet echt in een jasje kunnen zetten, maar als ik een indicatie zou moeten geven, dan kunnen mensen muziek verwachten die een beetje een mix is tussen Craig David en Ronnie Flex. Een beetje smooth, maar zeker ook geschikt voor in de club. Dit alles in een nieuw jasje uiteraard.”

Klinkt veelbelovend. Wanneer kunnen we jouw eerste tracks afspelen?

“Binnenkort! De eerste tracks zijn al gemaakt en we zijn nu aan het kijken welke volgorde van release we gaan hanteren. Daarbij willen we nog meer tracks klaar hebben voordat we de boel lanceren. Het vraagt echt om een marketingplan en is niet iets wat je zomaar online gooit op hoop van zegen. Zo werkt het natuurlijk niet. Ik maak muziek, stop hier mijn passie in en ik wil natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen die passie horen en voelen. Het is daarom belangrijk dat je een goed plan van aanpak hebt.”

Wat hoop je hiermee, al dan niet stiekem, te bereiken?

“Uiteraard zou ik graag op de grote festivals in Nederland en België geboekt willen worden als act. En stiekem als hoofdact. Ik besef echter wel dat dit voor nu natuurlijk niet reëel is. Maar goed,  dromen zijn er om over te dromen, toch? Haha!

En zo is het. Ga je jullie nightlife-projecten en je eigen muziek binnenkort al wel combineren?”

“Als de muziek past bij mijn eigen concepten, dan zou ik het uiteraard tof vinden als het gedraaid wordt. Maar ik ben geen persoon die gaat pushen en tegen de dj zegt “draai mijn nummers ook, anders boek ik iemand anders”. Ik zie veel liever dat een dj mijn plaat keihard vindt en ‘m daarom uit zichzelf gaat draaien.”

Wat is je eerste zelf georganiseerde feestje in de planning?

“Aankomende zaterdag in Supperclub #BBB. Al anderhalf jaar hebben wij en onze gasten enorm veel plezier, met uitverkochte edities als resultaat. De mensen die langskomen zijn echt geweldig. We hebben super gezellige, knappe, fashionable mensen binnen, die allemaal een klein beetje meer hun best doen die avond. Ik zie het als een soort kerstdiner waarbij iedereen altijd zijn best doet om er extra goed uit te zien. Zie ik jullie zaterdag?”

Thyson B

Thyson B Thyson  BThyson B  Thyson B

 


tom nieuwenhuisDoor Tom Nieuwenhuis.

Tom is thuis in sales en het creëren van leuke stukjes. Food, travel en Q&A’s kun je aan hem wel overlaten.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram