Deze basiselementen mag je niet vergeten voor jouw ideale mancave

mancave tips

Deze basiselementen mag je niet vergeten voor jouw ideale mancave

Tijd voor een eigen plek in huis gericht op vermaak? Deze basiselementen mag je niet vergeten in jouw ideale mancave!

mancave tips

Het is misschien een sullig woord, maar de mancave is de ideale plek waar je als man even kan gamen, chillen met je vrienden of volledig tot jezelf kan komen. Vooral handig natuurlijk als je samenwoont met je vrouw of vriendin. Je eigen plek in huis, waar jij de baas bent. Ah, wat een mooie illusie. Hoe pak je dat aan?

Ruimte
Laten we beginnen bij de ruimte, toch wel de belangrijkste benodigdheid voor een mancave. Voordat je kunt beginnen met het inrichten, moet je eerst de juiste ruimte kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor die ene kamer die nog vrij is of zit je toch liever in de leegstaande garage? De ruimte moet in ieder geval een plek zijn waar comfort centraal staat, je gaat er ten slotte veel tijd doorbrengen.

De ideale inrichting voor je mancave
Als je vervolgens de geschikte ruimte hebt gekozen, is de inrichting aan de beurt. Iets wat niet mag ontbreken is een flatscreen TV om je favoriete sport te kijken, terwijl je vriendin ‘Boer zoekt Vrouw’ kijkt in de woonkamer. Daarnaast is een fijne bank/stoel ook onmisbaar. Zorg voor meerdere zitplekken – dus niet voor jou alleen – zodat je vrienden ook langs kunnen komen. Als laatste is een koelkast ook onmisbaar in jouw ideale mancave, want hoe moeten je drankjes anders koud blijven? Continu heen en weer lopen voor bier is niet handig.

Als er vrienden langskomen is het niet altijd leuk om alleen maar tv te kijken. Zelfs gamen kan gaan vervelen of zelfs zorgen voor opstootjes. Zorg er daarom ook voor dat er andere dingen te doen zijn die jij en je vrienden leuk vinden. Heb je een ruimte over, kies dan bijvoorbeeld voor een pooltafel of tafeltennistafel. Is de ruimte iets kleiner? Kies dan voor een tafelvoetbalspel of een dartbord. Oh, en een goede tafel om aan te pokeren is sowieso altijd een voltreffer.

Privacy
Als je dan eindelijk je ideale mancave hebt gebouwd, zorg dan tot slot voor privacy. Niet iedereen hoeft te zien wat er zich in een mancave afspeelt. Neem bijvoorbeeld goedkope vouwgordijnen of top down bottom up plisségordijnen. Deze raamdecoratie waarborgt jouw privacy, waardoor je kunt doen en laten wat je wil in jouw favoriete ruimte van het huis.

Heb jij er ooit al eens over nagedacht om een mancave in huis te nemen? Wel eerst even vragen aan je special lady..

Post a Comment

#Volg ons op Instagram