Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte verkozen tot beste bier van de wereld

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte beste bier van de wereld

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte verkozen tot beste bier van de wereld

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is verkozen tot beste bier van de wereld in de categorie ‘World’s Best Wood Aged’. Drink je mee?

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte beste bier van de wereld

Nederland heeft opnieuw iets om trots op te zijn op internationaal niveau. Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards  – het WK voor bier – namelijk verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World’s Best Wood Aged’.

Myriam Hendrickx, directeur en master distillervan Rutte vertelt:“We zijn enorm trots dat de Rutte Grand Prestige Vatgerijpt van Hertog Jan is verkozen tot beste houtgerijpte bier van de wereld! Meesterbrouwer Gerard van de Broek van Hertog Jan vroeg ons om Rutte-jenevervaten om hun Grand Prestige bier in te rijpen. Maar nog veel leuker: We mochten daarnaast het bier ook ‘kruiden’ en we kregen daarbij de vrije hand. Rutte is een echte “botanical distiller” en kan bogen op bijna 150 jaar ervaring met kruiden, specerijen en vruchten. We weten precies hoe we smaken kunnen combineren om tot mooie jenevers en gins te komen. Die kennis hebben we gebruikt om een eigen smaak te geven aan het bier van Hertog Jan.”

Per Rutte jenever werd een ‘botanical’ gezocht die perfect zou aansluiten bij de smaak van het bier. Onder andere kersen, kaneel (van de nieuwe Old Tom jenever), oranjebloesem (van de Koornwyn XO) en noten (van de Old Simon Genever) werden geselecteerd.

Hendrickx vervolgt: “We zijn Hertog Jan heel dankbaar voor de prachtige kans om samen te werken. Hun Grand Prestige bier is natuurlijk al geweldig van zichzelf. Door de vatrijping en de botanicals is echter een ongekende diepgang gecreëerd met een fruitig en complex karakter. Deze samenwerking smaakt beslist naar meer.Als mensen het willen proeven, begrijp ik dat natuurlijk. Het is echter een limited edition en al helemaal uitverkocht. Onze jenevers en gins komen proeven, kan natuurlijk wél.”

Distillateur Rutte bevindt zich in het centrum van Dordrecht en stookt al sinds 1872 gins en jenevers.

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte beste bier van de wereld

Post a Comment

#Volg ons op Instagram