Pagani introduceert met Huayra Roadster BC een $3.5 miljoen kostende V12 Hypercar

Pagani Huayra Roadster BC

Pagani introduceert met Huayra Roadster BC een $3.5 miljoen kostende V12 Hypercar

De nieuwe Pagani Huayra Roadster BC is een $3.5 miljoen kostende V12 Hypercar. Er worden slechts 40 exemplaren van de auto gemaakt.

Pagani Huayra Roadster BC

De Italiaans-Argentijnse sportwagenproducent Pagani heeft zijn nieuwste Huayra Roadster BC onthuld. Deze beestachtige sportbolide is uitgerust met een V12 met dubbele turbocompressor en komt in slechts 40 eenheden. De auto heeft dan ook een logisch prijskaartje: $ 3,5 miljoen per stuk.

Als we het hebben over technische eigenschappen dan is het allereerst noemenswaardig dat de nieuwe Roadster BC wordt geleverd met een V12 met dubbele turbo onder de motorkap, goed voor 791 pk bij 5900 tpm. De achterwielaandrijving maakt gebruik van Pagani’s XTrac transversale automatische transmissie in combinatie met een elektromechanisch differentieel, met een nieuw ontworpen titanium zespijps-uitlaatsysteem aan de achterkant. Om met dit vermogen om te kunnen gaan, heeft Pagani ook het carrosserie- en stabilisatiesysteem herwerkt voor verbeterde aerodynamica, waardoor de hypercar nu 1,102 pond downforce kan genereren bij een snelheid van 280 km/u.

Afgezien van pure snelheid, wordt de supercar geleverd met Brembo carbon-keramische remmen, gesmede lichtmetalen velgen bekleed met Pirelli Zero Trofeo R-banden en een dubbele wishbone-ophanging gemaakt van een gesmede aluminiumlegering die in combinatie met elektronisch gestuurde schokdempers werkt.

Hypercar-liefhebbers kunnen een de nieuwe Pagani Huayra Roadster BC aanschaffen voor $ 3,5 miljoen zo’n € 3,15 miljoen. En aangezien er slechts 40 stuks worden gemaakt, dien je rekening te houden met sterke concurrentie. Ga voor meer informatie naar de website van Pagani.

Pagani Huayra Roadster BC

Pagani Huayra Roadster BC

Pagani Huayra Roadster BC

Post a Comment

#Volg ons op Instagram