De badkamer inrichten: 5 tips die je moet lezen voordat je begint

badkamer inrichten tips

De badkamer inrichten: 5 tips die je moet lezen voordat je begint

Binnenkort je badkamer inrichten? Deze 5 tips moet je lezen voordat je begint aan de inrichting van de badkamer in jouw woning. Lees je mee?

badkamer inrichten tips

Mocht het (her)inrichten van de badkamer bij jou op de planning staan, dan is het handig om even op te letten. Wij hebben namelijk een vijftal praktische tips voor je op een rij gezet, die kunnen bijdragen aan een succesvol badkamerproject.

Betrek je een nieuwbouwwoning die nog helemaal kaal is? Of is je verouderde badkamer aan een frisse wind toe? Het inrichten van deze woonruimte is leuk en de badkamermeubelen van Gamma zijn natuurlijk zo gekocht. Vergis je echter niet, bepalen welke geur en kleur de badkamer krijgt kan lastiger zijn dan vooraf gedacht. Er zijn talloze keuzemogelijkheden en de ruimte is toch vaak ietwat beperkt. Het kan dus lonen om voordat je begint een aantal zaken door te nemen.

Met onze tips hieronder wordt het inrichten van het badkamergedeelte in jouw woning iets gemakkelijker.

Je badkamer inrichten met 5 praktische tips

Zen: Lichte kleuren

Je badkamer is heilig. Je badkamer inrichten dus ook. In deze ruimte wil je tot rust komen, dus kies voor lichte kleuren met een kalme uitstraling. Bovendien zorgen lichte en neutrale kleuren ervoor dat het optisch ruimer oogt. Immers, hoe donkerder de kleur, hoe meer het op je afkomt.

Sfeervol: Juiste verlichting

Verlichting zorgt er niet alleen voor dat het iets veiliger wordt met een natte vloer of dat je in de spiegel eens even goed naar jezelf kunt kijken, het zorgt ook voor sfeer. Plaats de juiste verlichting en creëer een ruimte die prettig aanvoelt. Heb je een (groot) raam? Laat het daglicht toe!

badkamer inrichten tips

Opgeruimd: Opbergkasten

Een opgeruimde badkamer is een opgeruimde geest. Zorg ervoor dat de ruimte opgeruimd is, zodat je niet alleen voorkomt dat uitglijdt over wat dan ook, maar tevens een rustige sfeer kweekt. Je wilt een reine badkamer in, zodat je er zelf ook fris uitkomt.

Ruimte: Glazen douchewand

Niet alleen kleur, licht en opbergruimten dragen bij aan de (optische) ruimte van jouw badkamer, ook de keuze voor een douchewand of douchegordijn zijn bepalend. Aangezien je hiermee al dan niet tijdelijk het douchegedeelte afschermt, is het raadzaam om voor een doorzichtige, glazen douchewand te gaan. Helder glas zorgt er met zijn transparantie voor dat je optisch niet aan ruimte inlevert.

Stijl: Wat wil je?

Bedenk voorafgaande aan de badkamer inrichten welke stijl voor jou het prettigst. Aangezien lichte kleuren, de juiste verlichting en een glazen douchewand voor elke stijl badkamer geschikt zijn, kun je nog diverse kanten uit met de ruimte. Ga je voor klassiek, strak, modern of misschien wel industrieel? Zoek online naar inspiratie en bepaal wat voor jouw badkamer het mooiste is. Het kiezen voor één stijl draagt bij aan de cohesie en dus rust in de badruimte.

Bovenstaande 5 tips vormen de basis bij een badkamer inrichten. Heb jij al enig idee hoe jouw ideale badkamer eruit komt te zien?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram