James Bond’s originele 1965 Aston Martin DB5 inclusief spionagesnufjes wordt geveild

1965 Aston Martin DB5 veiling james bond

James Bond’s originele 1965 Aston Martin DB5 inclusief spionagesnufjes wordt geveild

James Bond’s originele 1965 Aston Martin DB5 wordt geveild. De unieke oldtimer komt inclusief spionagesnufjes, geïnstalleerd door Q.

De door James Bond gereden Aston Martin DB5 uit 1965, gelabeld als ‘de beroemdste auto ter wereld’, zal tijdens de Monterey Car Week onder de hamer gaan. RM Sotheby’s organiseert het event in augustus en jij kunt een bod plaatsen.

Een van de slechts drie nog intacte modellen, werd de bolide gecontracteerd door Eon Productions voor Goldfinger uit 1964 – met Sean Connery in de hoofdrol asl 007. Naar verwachting zal de prachtige auto voor $ 4 miljoen tot $ 6 miljoen worden geveild.

Volgens Sotheby’s zal de Snow Shadow Gray DB5 ook de functies bevatten die door Q in de film worden vermeld, inclusief voorste en achterste hydraulische over-rider-rammen op de bumpers, een Browning .30 kaliber machinegeweer in elk spatbord, wielnaaf gemonteerde band-slashers, een kogelwerend scherm, in-dash radarvolgsysteem, olie-, caltrop- en rookschermdispensers, draaiende kentekenplaten en een schietstoelsysteem voor passagiers. De gerestaureerde auto zal ook worden uitgerust met (ondanks dat het niet in de film wordt getoond) een telefoon in het bestuurdersportier en een verborgen compartiment onder de bestuurdersstoel voor het opbergen van wapens.

De veiling vindt plaats van 15-17 augustus in Monterey, Californië en omvat meer dan 30 Aston Martin-voertuigen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram