Lotus introduceert met de Evija zijn eerste volledig elektrische hypercar

Lotus Evija

Lotus introduceert met de Evija zijn eerste volledig elektrische hypercar

De Lotus Evija is de eerste volledig elektrische hypercar van het merk. Het is tevens één van de krachtigste straatlegale auto’s ooit gebouwd.

Lotus Evija

De geheime hypercar van Lotus, met de naam “Type 130”, is eindelijk volledig onthuld. Het nieuwe vlaggenschip van het Britse autobedrijf is de Lotus Evija, en de bolide is volledig elektrisch.

In overeenstemming met Lotus’ liefde voor namen die beginnen met de letter “E” – denk aan de Lotus Europa, Elise, Evora, Esprit en Exos – heeft deze hypercar een vertrouwde vorm die aansluit bij het design-DNA van het merk. Echter, in de plaats van een verbrandingsmotor komt de snelheidsduivel met vier elektromotoren.

Dit is een verrassende release, omdat Lotus de Supercar-categorie heeft overgeslagen en direct in het rijk der hypercars is gesprongen; dit beest is goed voor een 100 kilometer per uur sprint in minder dan 3 seconden. Dit is mede te danken aan het gewicht van slechts 1.680kg. De maximumsnelheid is 320 km/u.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The Lotus Evija has a target of 0-62 mph (0-100km/h) in under three seconds and a top speed over 200 mph (320 km/h). #LotusEvija #ForTheDrivers

Een bericht gedeeld door Lotus Cars (@lotuscars) op

CEO van Lotus, Phil Popham, licht toe: “De Lotus Evija is een auto als geen ander. Het zal ons merk opnieuw vestigen in het hart en de geest van sportwagenfans en op het wereldwijde autopodium. Het zal ook de weg vrijmaken voor verdere visionaire modellen.”

De Lotus Evija, die met slechts 130 exemplaren op de markt komt, is voorzien van een ultralichte koolstofvezel monocoque en heeft een volledige oplaadtijd van 9 minuten, een actieradius van maximaal 400 kilometer en een overvloed aan koolstofvezel.

Geprijsd op zo’n £ 1,7 miljoen GBP (ongeveer € 1.87 miljoen), is elke Evija met de hand gebouwd in Hethel, het thuisfront van Lotus in het Verenigd Koninkrijk.

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram