Aston Martin onthulde zijn nieuwe DBS GT Zagato

Aston Martin DBS GT Zagato

Aston Martin onthulde zijn nieuwe DBS GT Zagato

De nieuwe Aston Martin DBS GT Zagato is onthuld en zal worden verkocht naast de Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation.

Aston Martin DBS GT Zagato

Eerder kondigde Aston Martin het DB4 GT Zagato Continuation-model aan ter viering van het 100-jarig jubileum van de auto. Deze week heeft de Britse automaker de andere helft van het pakket met twee auto’s onthuld: de DBS GT Zagato.

Geïnspireerd door zowel de DBS Superleggera als diens voorloper, de Vanquish Zagato, heeft het nieuwe model veel van de klassieke kenmerken behouden. Zo zien we de racketachtige achterlichten, grotere achterspatborden en de iconische oversized grille aan de voorkant, opgebouwd uit 108 individuele diamantvormige koolstofvezel stukken die lucht in de motor kanaliseren voor koeling.

In tegenstelling tot de andere modellen, beschikt de DBS GT Zagato over een dak dat is opgebouwd uit één stuk koolstofvezel, dat zich tot aan de achterkant uitstrekt. Dit betekent dat er geen achterruit is. In plaats daarvan wordt een achteraanzicht geboden via een camera en display-eenheid in de auto.

Qua specs is het interessant om te weten dat de nieuwe editie ​​onder zijn motorkap een monsterlijke 5.2L V12-motor huisvest, goed voor 715 pk. Dit is een enorme sprong ten opzichte van zijn voorganger, die voor slechts 576 pk goed was. Andere specificaties van de auto moeten nog worden vrijgegeven, dus houd de website in de gaten voor meer informatie. Aston Martin begint in 2020 met de productie.

Enthousiaste autoverzamelaars zullen het tot slot leuk vinden om te weten dat de nieuwe Aston Martin DBS GT Zagato ook verkocht zal worden in een set met de DB4 GT Zagato Continuation. Prijskaartje voor de package deal? “Slechts” $ 7,9 miljoen, wat volgens sommigens absoluut geen verkeerde prijs is. Ga naar de website van de Britse autofabrikant voor meer informatie.

Aston Martin DBS GT Zagato

Aston Martin DBS GT Zagato

Post a Comment

#Volg ons op Instagram