De vodka, gin en jenever van The Stillery Amsterdam zijn nu verkrijgbaar

The Stillery Amsterdam

De vodka, gin en jenever van The Stillery Amsterdam zijn nu verkrijgbaar

The Stillery Amsterdam is sinds deze maand open en diens verrassende vodka, gin en genever zijn nu verkrijgbaar. Welke flesjes ga jij kopen?

The Stillery Amsterdam

Vier jaar nadat ‘The Stillery’s First’ vodka werd gelanceerd, heeft het merk van Hollandse bodem zijn eigen ‘original craft spirit’ distilleerderij geopend in Amsterdam. Vodka, gin en genever volgens eigen recept en volgens een fraai succesverhaal.

Wat in 2007 ooit begon vanuit de wetenschappelijke nieuwsgierigheid van twee jongens naar een oud ambacht, heeft deze maand geresulteerd in het openen van een eigen destilleerderij in de hoofdstad. Hier vormen onder andere lokaal geoogst biologisch speltgraan, natuurlijke gisten en kasten vol specerijen de basis voor ambachtelijk gestookte spirits.

En deze originele vodka, genever en gin worden hier bereid zoals het ooit bedoeld was. Gestookt in het gebouw aan de Amsterdamse Donauweg, vinden we hier spirits op geheel eigen wijze, geïnspireerd door recepten uit lang vervlogen tijden.

The Stillery Amsterdam en zijn drie biologische spirits

Sinds 2015 maken de Amsterdamse oprichters achter The Stillery, Pascal Peeters en Robin Karels, hun inmiddels geroemde biologische speltvodka onder de naam The Stillery’s First. In navolging hiervan lanceerden zij ook The Stillery’s Ouwe, een ‘old style’ genever. De allernieuwste aanwinst is The Stillery’s Gin. Dit is een gin op basis van Amsterdamse bloemen en botanicals, zoals zoals sleedoornbloesem, rozenbottel en klaproos.

Vanuit de eigen distilleerderij worden dus de volgende prijswinnende spirits gestookt:
–   ‘The Stillery’s First’, Vodka
–   ‘The Stillery’s Ouwe’, Genever
–   ‘The Stillery’s Gin’, Gin

The Stillery Amsterdam

Wat het verhaal extra fraai maakt, is het feit dat al deze biologische dranken worden vervaardigd in de eerste CO2-neutrale distilleerderij in Nederland. Alle spirits worden biologisch geproduceerd en voor iedere liter die wordt geproduceerd, wordt één boom gepland. Op die manier wordt de footprint van CO2 die tijdens de fermentatie, productie, en transport tot stand komt gecompenseerd.

Ook draait de distilleerderij op groene stroom en wordt tijdens productie op meerdere manieren energie terug gewonnen. Hiermee is The Stillery Amsterdam de eerste CO2 neutrale distilleerderij in Nederland

Hier vind je de producten van The Stillery

De producten van The Stillery zijn reeds verkrijgbaar bij gerenommeerde cocktailbars, zoals Rijks, Flying Dutchman, Feijoa, Super Lyan  en The Duchess, maar ook o.a. in de minibar van het Amstel Hotel. Daarnaast zijn ze te koop bij diverse slijterijen waaronder, de Drankerij, Ton Overmars en bij de Chabrol winkels.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

First day of the gin festival Utrecht @ginfestival.nl, we’re happy when you’re happy! #ginfestival #utrecht #gintonic

Een bericht gedeeld door The Stillery (@thestilleryamsterdam) op

Rondleidingen & workshops
Met de opening van The Stillery in Amsterdam is het ook mogelijk om als bezoeker (op aanvraag) een rondleiding te krijgen. Zo kun je de spirit van korrel tot borrel volgen, met tastings de smaken van de spirits te leren kennen en deelnemen aan een cocktail workshop. Meer informatie vind je op de website en social media.

www.thestillery.nl

The Stillery Amsterdam
Donauweg 21
1043 AJ Amsterdam
Instagram: @TheStilleryamsterdam
Facebook: @TheStilleryamsterdam

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram