Wordt het door de eigenaren van Chanel gesteunde IJslandse merk 66°North ‘the next big thing’?

66°North investering eigenaar chanel

Wordt het door de eigenaren van Chanel gesteunde IJslandse merk 66°North ‘the next big thing’?

Het IJslandse merk 66°North kan weleens het volgende hype merk worden. De eigenaren van Chanel investeren namelijk achter de schermen.

66°North investering eigenaar chanel

De kans is groot dat we de komende jaren veel meer gaan horen van het IJslandse kledingmerk 66°North. De familie die het Franse luxehuis Chanel in bezit heeft, heeft namelijk geïnvesteerd in het winterproof fashion label.

Mousse Partners – een in New York gevestigde beleggingsonderneming van dezelfde familie die ook eigenaar is van Chanel – heeft zich bij het label van het IJslandse erfgoed aangesloten als een “strategische investeringspartner”. Onderdeel hiervan zal zijn dat de onderneming zal helpen bij de wereldwijde expansie van de IJslanders.

Naast de aankondiging van de nieuwe investeerder, heeft 66°North Matthew Woolsey – voormalig managing director bij Net-a-Porter – benoemd tot global president. Woolsey legde uit dat 66˚North de categorie “op dezelfde manier wil herdefiniëren zoals athleisure atletiekkleding heeft geherdefinieerd. Zowel vanuit functionaliteit als vanuit esthetisch standpunt is er een grote kans op een doorbraak … dat soort producten heeft echt geen grenzen. ”

Stay tuned voor meer nieuws over dit opkomende IJslandse merk en bemachtig alvast jouw jas voor dit najaar via hun webstore.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram