Deze drie dingen moet je weten voordat je een Rolex koopt

rolex kopen dit moet je weten

Deze drie dingen moet je weten voordat je een Rolex koopt

Ga je een Rolex kopen, dat moet je deze drie dingen weten. Was jij al op de hoogte van deze interessante punten?

Rolex is natuurlijk een grootheid in de markt van luxe horlogerie en daarom hebben diens horloges over het algemeen weinig tot geen moeite om zichzelf te verkopen. Horloge-autoriteit Watchfinder & Co. heeft onlangs echter een nieuwe video samengesteld waarin enkele zaken aan bod komen die je moet weten voordat je een uurwerk van het populaire merk koopt.

Een aantal weinig bekende feiten over de fabrikant van het horloge zijn dat de beste uitvindingen ervan zijn gekopieerd, waarbij de meeste onderdelen niet in eigen beheer zijn en het ondanks het gebruik van Zwitserse bewegingen, geen Zwitser is.

Hoewel waterbestendigheid, automatische zelfopwindende bewegingen en zelfveranderende datums vaak verbonden zijn met Rolex, zijn geen van deze daadwerkelijk uitvindingen gemaakt door het luxemerk. Rolex was simpelweg in staat om de elementen op een verheven manier in zijn horloges op te nemen, wat dan wel weer zorgde voor een revolutie in de horlogerie.

Vrij laat toetredend tot de horloge-industrie, begon Rolex door middel van het uitbesteden van de constructie en het kopen van catalogusonderdelen. Pas in 2004 kon het bedrijf zijn leveranciers absorberen, waarmee de constructie officieel volledig in eigen huis kwam te liggen. Dus 99 jaar lang zijn Rolex-onderdelen niet in eigen beheer gemaakt.

Tot lost, ondanks het gebruik van Zwitserse bewegingen, is het horlogemerk geen Zwitsers merk. Rolex is opgebouwd met behulp van de bewegingen die zijn geïmporteerd door oprichter Hans Wilsdorf. Deze zijn ingepast in Engelse cases om zo de betaalbare maar betrouwbare horloges te maken waarmee Rolex ooit begon.

Bekijk de video van Watchfinder & Co. bovenaan voor meer informatie over de zaken die je moet weten voordat je overgaat tot een Rolex kopen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram