Balenciaga heeft zijn volledig nieuwe Track.2 Sneaker aangekondigd

Balenciaga Track.2 sneaker

Balenciaga heeft zijn volledig nieuwe Track.2 Sneaker aangekondigd

De nieuwe Balenciaga Track.2 sneaker is de opvolger van de Track Trainer en zal deze week in de winkel verschijnen.

Balenciaga Track.2 sneaker

De sneakers van Balenciaga zijn  afgelopen jaren behoorlijk spraakmakend geweest. Met zowel de Triple S als Track Trainer zagen we zeer progressieve, chunky designs, elk zorgend voor inspiratie onder menig ander merk. Er is nu een nieuw model op komst met de “Track.2”.

Hoewel het in eerste instantie misschien lijkt alsof de Track.2 louter het complexe, gelaagde bovenwerk van het origineel draagt, verhoogt het nieuwe ontwerp in werkelijkheid de moeilijkheidsgraad met meer dan 176 afzonderlijke stukken. Deze stukken zijn allen gebruikt om het dichte netwerk van lederen en gaaspanelen te creëren.

Faux-distressed sport-geïnspireerde delen zijn gerangschikt om een ​ meer ademende structuur te creëren die metalen accenten vermengt met spatten van kleur, terwijl een dual-density EVA-zool zowel licht als comfortabel is.

Tevens zijn er dikke koordveters aanwezig, evenals de “TRACK.2”-details op de tong en de “BALENCIAGA”-branding bij de enkel. Net als zijn voorganger heeft de Track.2 een buitenzoolontwerp dat doet denken aan klassieke hardloopschoenen, waarmee de utilitaire inspiratie opnieuw visueel opvalt. In eerste instantie wordt de Balenciaga Track.2 sneakers in drie varianten uitgebracht: een tonale witte en een tonale zwarte variant, en één met een grijze basis, aangevuld door hints van rood en blauw.

De Track.2 Trainer zal op 18 juni op Balenciaga’s website verschijnen, voordat hij op 25 juni zijn weg vindt naar wereldwijde dealers. Meer colorways zullen ongetwijfeld binnenkort volgen, dus stay tuned voor meer updates.

Balenciaga Track.2 sneakerBalenciaga Track.2 sneaker

Post a Comment

#Volg ons op Instagram