VIDEO: Zie jij het verschil tussen deze fake Rolex en een authentieke?

fake rolex daytona video

VIDEO: Zie jij het verschil tussen deze fake Rolex en een authentieke?

In deze video wordt het verschil tussen een fake Rolex en een authentieke onderzocht. Kun jij ze uit elkaar houden?

Twee jaar geleden deed Watchfinder & Co. veel moeite om de verschillen tussen een nep Rolex Submariner en de echte te ontleden. Wat ze ontdekten was dat de kwaliteit van vervalsingen op een extreem hoog niveau lag, maar uiteindelijk nog steeds identificeerbaar was onder een vergrootglas. Terwijl dat experiment werd uitgevoerd met een meer rechtlijnig ontwerp – de Submariner – laat de nieuwste video van Watchfinder & Co. het niveau van vervalsingen zien bij de Rolex Cosmograph Daytona 116500LN – en de resultaten zijn schokkend.

Deze Rolex replica’s zijn trouwens niet exemplaren van een paar tientjes en zijn geprijsd op ongeveer € 1.100.  Als je kijkt naar het detailniveau, niet alleen wat betreft het materiaal, maar ook in het vakmanschap, vergeet je bijna waarom de echte tien keer meer moet kosten. Voor deze high-end replica’s is zelfs de beweging niet veilig, zoals Watchfinder & Co aangeeft: “dit is niet langer een beweging die lijkt op een Calibre 4130. Het is een replica 4130 – tot in de details.” De nuances zijn dan ook microscopisch en veel van de verschillen kunnen niet met het blote oog worden gezien. Ze worden pas ontdekt wanneer de echte en de fake naast elkaar worden gehouden.

De video gaat verder met uit te leggen dat, hoewel het nephorloge de echt oogt, het natuurlijk niet is. We worden herinnerd aan het idee dat een horloge ook draait om de geschiedenis van het merk en dat het iets is dat je verdient – uiteindelijk zou het moeten gaan om hoe het horloge je doet voelen. Koop om replica’s te vermijden dan ook altijd bij een betrouwbare dealer en officiële verkooppunten.

Bekijk de video met de authentieke en fake Rolex Daytona bovenaan om te zien hoe ver ze zich hebben ontwikkeld in de wereld van namaak-luxe horloges.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram