De draagbare nomadiQ is de ultieme “grill everywhere” bbq voor deze zomer

nomadiQ BBQ recensie

De draagbare nomadiQ is de ultieme “grill everywhere” bbq voor deze zomer

De nomadiQ is de ultieme lichtgewicht, draagbare gasbarbecue van dit moment. Dankzij het slimme ontwerp is het overal en altijd tijd voor de BBQ!

Samen met vrienden het perfect gegrilde stukje vlees of vis bereiden in het park of aan het strand? Met de vaak geziene wegwerpbarbecues is dit vrijwel onbegonnen werk, zo weet iedereen uit ervaring. Is er dan geen handig en snel alternatief? Oh, zeker wel.

En wij zijn laaiend enthousiast over deze nieuwste ontdekking – die trouwens ruim op tijd voor Vaderdag en zomerse vakanties verkrijgbaar is. Enorm compact, licht van gewicht, energiezuinig, gemakkelijk draagbaar en een garantie voor een mooi grillresultaat. Klinkt als een typisch gevalletje shut up and take my money. Is het niet?

nomadiQ BBQ: Lichtgewicht, draagbare BBQ

De nieuwe nomadiQ BBQ is de ultieme portable gasbarbecue van dit moment. Iedereen heeft zin om in de zomer lekker te bbq’en met vrienden, maar niemand heeft zin om te zeulen met van alles. Daarentegen weegt het gemak van een wegwerpbarbecue natuurlijk niet op tegen het vaak matig en onevenredig gegrilde eten. We willen ons eten zo goed mogelijk bereid hebben, tegen zo min mogelijk moeite.

Design

NomadiQ’s creatie is wat dat betreft de ideale BBQ voor al onze grillbehoeften. Hij komt in een compact formaat en oogt als een koffertje. Vouw je echter als een soort vlinder de boel open, dan verschijnt een verrassend groot oppervlak met twee warmtezones – zeker goed voor vier personen tegelijk. Beide grillzones worden aangesloten op een eigen brander, met eigen gasregelaar. Op die manier krijg je een volwaardige BBQ-ervaring, waarbij je zelf gemakkelijk de twee warmtezones kunt aansturen.

nomadiQ BBQ recensie

Overigens is de BBQ uiteraard voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen. De twee helften van de case vergrendelen middels grote knoppen aan de zijkanten. Dit is zowel tijdens het gebruik als tijdens het meenemen het geval – waarbij in het laatste geval ook de voet nog eens extra wordt vergrendeld. Deze voet zorgt trouwens bij gebruik niet alleen voor goede stabiliteit, hij is ook goed voor twee lekbakjes. Het overtollig vet valt zo vanuit de grill de bakjes in.

De nomadiQ BBQ is met slechts 5,6 kilo ook zeer licht van gewicht. Ideaal met oog op draagcomfort, als het tijd is voor barbecuesessies buiten de deur. Tel hierbij de handige schouderriem en de los aan te schaffen beschermhoes bij op, en je bent ready to go.

Gasbarbecue

De nomadiQ werkt zoals eerder aangegeven op gas. Dit is enorm veilig geïmplementeerd en is bovendien zeer energiezuinig. De twee gasaansluitingen vind je aan de achterkant van de BBQ. Sluit ze met de bijgeleverde gasslang en bijbehorende drukregelaar aan op een gaspatroon, en je kunt grillen. Deze patronen – die een stuk compacter zijn dan een gasfles – kun je al voor een euro of 6 a 7 kopen. Neem er voor de zekerheid altijd twee mee.

 

BBQ’en

Levensgenieters en grillmeisters, opgelet. Het gebruik is echt simpeler dan simpel. Zoek een mooie plek uit – boot, balkon, strand, park, whatever – en haal de BBQ tevoorschijn. Zet de nomadiQ stevig neer, klap de boel open, sluit ‘m aan op het gaspatroon of de gasfles, en start met BBQ’en. Doe voor ons s.v.p. een biefstukje erop!

Schoonmaken

Ook hier blijft comfort een belangrijk onderdeel. Hij is niet alleen handig in gebruik, ook na het grillen dient gemak de mens. Het schoonmaken kan namelijk erg snel. Omdat hij op gas werkt, blijft de nomadiQ BBQ niet lang warm – geen smeulende kolen. De roosters/grillplaten kun je zodoende – zodra afgekoeld – snel afspoelen met een sopje.

In een luie bui? Ze passen zelfs in de vaatwasser! Meer praktische informatie over het gebruik en de schoonmaak van de BBQ vind je hier.

Nu verkrijgbaar

De nomadiQ BBQ is nu verkrijgbaar in de webshop voor een adviesprijs van € 399,-. Je kunt ‘m ook in een set met beschermhoes kopen, waarbij het prijskaartje € 429,- bedraagt.

nomadiQ BBQ recensie

nomadiQ BBQ recensie

nomadiQ BBQ recensie

nomadiQ BBQ recensie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram