BMW brengt met de Garmisch een iconische en bijna vergeten klassieker uit 1970 terug

BMW Garmisch 2019

BMW brengt met de Garmisch een iconische en bijna vergeten klassieker uit 1970 terug

Met de BMW Garmisch is een iconische en bijna vergeten klassieker uit 1970 terug. Zou jij deze prachtige BMW Classic bolide willen rijden?

BMW Garmisch 2019

BMW is de laatste tijd behoorlijk bezig met zijn erfenis en dat vertaalde zich onlangs door naar de Concorso d’Eleganza Villa d’Este-show. Tussen alle schitterende auto’s die tijdens dat evenement werden getoond, zorgde een bepaalde klassieker voor extra belangstelling onder de bezoekers. De Garmisch, die 49 jaar geleden op mysterieuze wijze was verdwenen, is namelijk eindelijk teruggebracht.

De BMW Garmisch werd voor het eerst onthuld tijdens de Geneva Motor Show in 1970 en was een unieke draai aan de ‘Neue Klasse’-lijn van de Duitse automaker. De bolide werd gemaakt in opdracht van de beroemde ontwerper Nuccio Bertone en was slanker en futuristischer dan de andere ‘Neue Klasse’-tegenhangers in die tijd.

Het interieur droeg ook ongebruikelijke ontwerpelementen: een flinke spiegel in het dashboardkastje en een radio rechtop op de middenconsole. Volgens het vroegere designhoofd van Bertone, Marcello Gandini, werd het voertuig gemaakt als een verrassingsshow-auto om de banden tussen het ontwerpbedrijf en BMW te versterken. Kort na de show werd de auto ingepakt en naar het BMW-hoofdkwartier in München gebracht. Waarna hij verdween. Tot op de dag van vandaag weet niemand waar de auto naartoe ging. En naast Gandini’s herinnering aan de auto, was er nauwelijks enige documentatie beschikbaar, behalve enkele zwart-witfoto’s.

BMW’s nieuwe Garmisch, met zijn retro-futuristische ontwerp, is een herinterpretatie van het verloren prototype. Voor het eerst geëtst met een digitaal 3D-ontwerpplan, is de conceptauto gemodelleerd tot een levensgroot model om de verhoudingen nauwkeurig af te stemmen. De vintage buitenkant en afdeling interieur werden geleid door Gandini, om zo de grootste gelijkenis te krijgen ten opzichte van het originele model.

De coupé heeft een hoekige front met dunne koplampen, aangevuld met twee ruitvormige roosters aan de bumper. Het glas aan de achterzijde is bedekt met een geometrische kooi en een kofferbak die subtiel afloopt. Zilverkleurige details en getextureerde randen accentueren de rest van de gele buitenkant. Als finishing touch lijnt premium-leder het interieur in crèmekleuren, van lichtbeige tot hazelnootbruin. Met betrekking tot het eerdere model, werd de nieuwe Garmisch op dezelfde manier samengesteld als de auto uit 1970 – met de hand op een BMW 2002 Tii-chassis in Turijn.

Wat vind jij van de BMW Garmisch conceptauto?

BMW Garmisch 2019

BMW Garmisch 2019

BMW Garmisch 2019

BMW Garmisch 2019

BMW Garmisch 2019

BMW Garmisch 2019

BMW Garmisch 2019

BMW Garmisch 2019

BMW Garmisch 2019

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram