VOETBALREIZEN: De verborgen pareltjes van de Bundesliga

voetbalreizen tips bundesliga duitsland

VOETBALREIZEN: De verborgen pareltjes van de Bundesliga

Ben jij als voetbalfan geïnteresseerd in voetbalreizen naar het buitenland? Dit zijn de verborgen pareltjes van de Bundesliga op een rij.

voetbalreizen tips bundesliga duitsland

De Duitse Bundesliga is een competitie die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Naast het verzorgde voetbal zijn de gemoedelijke sfeer, volle stadions, fanatieke supporters, bier en bratwurst kenmerkend voor het Duitse voetbal. Het is dan ook niet gek dat veel mensen vanuit Nederland een voetbalreis naar Duitsland boeken.

Bij voetbalreizen naar Duitsland wordt vaak gedacht aan het bezoeken van topclubs als Borussia Dortmund en Bayern München, echter heeft het Duitse voetbal veel meer te bieden met veel meer mooie(re) clubs op zowel het 1e als 2e niveau. Deze ‘kleinere’ clubs worden vaak over het hoofd gezien omdat ze in een kleiner stadion spelen of over minder aansprekende spelers beschikken. Wat echter wel eens vergeten wordt, is dat bij deze kleinere clubs veelal meer lokale supporters op de tribune zitten. Dit leidt vaak tot een unieke sfeer.

We hebben een overzicht gemaakt van een aantal clubs die wat ons betreft zeker het bezoeken waard zijn!

Voetbalreizen: De verborgen pareltjes van de Bundesliga

1.FC Köln

Dit seizoen kroonde 1.FC Köln zich tot kampioen in de 2.Bundesliga, wat leidde tot een ware ‘pitch invasion’ na afloop van de laatste thuiswedstrijd. Bijzonder is wel dat men vorig seizoen degradeerde, terwijl de club wel actief zou zijn in de Europa League.

Qua beleid is het al jaren een chaos bij 1.FC Köln, waardoor de club in de afgelopen 10 jaar maar liefst 3 seizoen actief was op het tweede niveau. Desalniettemin zit het stadion vrijwel altijd vol en zorgt het clublied voorafgaand aan de wedstrijd voor kippenvel bij menig voetbalsupporter. Een bezoek aan FC Köln en het RheinEnergieStadion in combinatie met de stad Keulen is daarom zeker de moeite waard.

 

Werder Bremen

Tussen 2003 en 2010 draaide Werder Bremen mee in de top van de Bundesliga, met als hoogtepunt een landstitel in 2004. Daarna daalde de club af en wist het zich een aantal keer ternauwernood te handhaven in de Bundesliga. Dit seizoen presteerde Werder aan de hand van Eredivisie-exponenten Davy Klaassen en Milot Rashica naar behoren en liep het maar net Europees voetbal mis.

Vanuit Nederland is Bremen goed te bereiken en op loopafstand van het stadion bevindt zich de studentenwijk. Hier kan men van te voren samen met de supporters van Werder Bremen genieten van de sfeer en een potje bier. Fan Stube de Taubenschlag is zeker een aanrader! Tijdens de wedstrijd hebben de spelers van Werder Bremen de volledige 90 minuten lang support van haar fanatieke supporters met gezang en vlaggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Genießt euren Feiertag! ☀️ 🍃 🙌 _______ #werder #bremen #svw #Weserstadion #Osterdeich #Fans #Support #Feiertag

Een bericht gedeeld door SV Werder Bremen (@werderbremen) op

 

Borussia Mönchengladbach

Deze topclub van weleer vierde haar hoogtijdagen in de jaren 70. In deze periode werden maar liefst 5 landstitels binnen geharkt en werd 2 maal de UEFA Cup veroverd. Hierna daalde de club steeds verder af en degradeerde het zelfs tweemaal. De laatste jaren is BMG echter steevast terug te vinden in de subtop van de Bundesliga.

De stad Mönchengladbach is niet heel spannend. Met het openbaar vervoer zijn meer sfeervolle steden als Keulen en Düsseldorf echter goed te bereiken. Een bezoek aan een wedstrijd van Borussia Mönchengladbach begint wat ons betreft altijd met een drankje in het Fanhaus ‘Fanprojekt Mönchengladbach. Dit fanhaus ligt naast het stadion en beschikt over een groot overdekt terras waar alle fans van te voren samen komen. In de winter maar zeker ook in de zomer is het hier goed vertoeven – zowel voor als na de wedstrijd.

Bezoek het prachtige Borussia-Park en bekijk samen met zo’n 46.000 andere voetbalfans een thuiswedstrijd van Borussia Mönchengladbach. De groene lampen in de dak van het stadion zijn erg indrukwekkend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Der Tag der Entscheidung ist gekommen. BORUSSIA-PARK, bist du bereit? 🙏 Kommentiert mit 💚💚💚, wenn ihr an unser Team glaubt!

Een bericht gedeeld door Borussia Mönchengladbach (@borussia) op

 

Bayer Leverkusen

Ondanks dat er vele grote Duitse spelers actief zijn geweest bij Bayer Leverkusen (denk aan Rudi Völler, Bernd Schuster, Bernd Schneider en Michael Ballack) is deze club nog nooit kampioen geworden. Wellicht dat hier aan de hand van trainer Peter Bozs verandering in gaat komen. Het afgelopen seizoen bereikte de club met zeer aantrekkelijk voetbal de 4e plaats in de Bundesliga. Om deze reden mag Bayer volgend seizoen deelnemen aan de Champions League.

Bayer Leverkusen speelt haar thuiswedstrijden in de prachtige BayArena. Dit echte voetbalstadion beschikt over een unieke ronde koepel boven het veld. Groots en sfeervol!

Leverkusen wordt over het algemeen niet gezien als een echte ‘sfeerstad’, maar rondom het stadion bevinden zich een aantal zeer gezellige pubs en voor verdere uitgaansmogelijkheden ligt de stad Keulen op een steenworp afstand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🖤❤️ #40JahreBundesliga #B04S04 #Bundesliga #Bayer04 #Werkself

Een bericht gedeeld door Bayer 04 Leverkusen (@bayer04fussball) op

Bonustips

MSV Duisburg

Een club die vrij onbekend is, MSV Duisburg. Gelegen net over de grens bij Venlo is de Schauinsland-Reisen-Arena vanuit Nederland goed te bereizen. Duisburg schommelt de laatste jaren rond tussen de 1e en 2e Bundesliga. Dit seizoen zijn ze zelfs gedegradeerd naar de 3e Bundesliga. Desalniettemin is het een clubje met een speciale sfeer. De club beschikt over een fanatieke aanhang de ervoor zorgen dat het nooit stil is in het stadion. De degradatie heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. De kans is groot dat de ‘Zebra’s’ zoals Duisburg ook wel genoemd wordt komend seizoen zal gaan strijden om de titel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wir wünschen euch einen schönen #Valentinstag 💐 #MSV #NurmitDir #Ennatz

Een bericht gedeeld door MSV Duisburg (@msv_duisburg_offiziell) op

 

SV Meppen

Een clubje dat zich langzaamaan omhoog werkt in Duitsland is SV Meppen. Met een stadioncapaciteit van 16.500 was Meppen één van de grotere clubs in de Regionalliga. Vorig seizoen promoveerde men naar de 3.Bundesliga. Elk thuisduel zit het stadion vol, en er worden verschillende sfeeracties georganiseerd.

De authentieke Duitse voetbalsfeer is nog terug te zien in de Hänsch-Arena. Met achter de goal nog een ouderwetse staantribune met verschillende biertentjes eromheen. Daarnaast is er ook nog een ‘gewone’ kantine aanwezig waar met wat kan eten en drinken. Dit alles is 20 minuten rijden vanaf de Duitse grens bij Emmen. Sv Meppen is een clubje welke wij u niet willen onthouden.

Een bezoek brengen aan de verborgen pareltjes van het Duitse voetbal?

Onze ervaring is dat het Duitse voetbal veel meer te bieden heeft dan topclubs als Borussia Dortmund, Bayern München en Schalke 04. De authentieke Duitse voetbalsfeer is zeker nog niet verloren bij veel Duitse clubs.

Mocht je aan de hand van dit item geïnteresseerd zijn in het bezoeken van een van de verborgen pareltjes van het Duitse voetbal, neem gerust eens contact op met een betrouwbare aanbieder van voetbalreizen en informeer naar de de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram