Dit zijn de vier grootste voordelen van bamboekleding

bamboekleding milieuvriendelijk

Dit zijn de vier grootste voordelen van bamboekleding

Waarom is bamboekleding beter voor het milieu en voelt het prettig? Wij hebben de vijf grootste voordelen van bamboekleding op een rij gezet. 

bamboekleding milieuvriendelijk

Het is je vast niet ontgaan dat bamboekleding in opkomst is. Dat is niet zo gek, want het is milieuvriendelijker en bovendien erg comfortabel om te dragen. Dit relatief nieuwe en duurzame materiaal zou weleens dé stof van de nabije toekomst kunnen zijn.

Om je een beeld te schetsen waarom men in de fashion zo lovend is over bamboekleding, hebben we de vier grootste voordelen op een rij gezet. Let wel, de huidige markt van bamboekleding is zeker nog niet optimaal – er zijn verbeterpunten – maar de potentie is enorm. Heb jij al iets van bamboe in je kledingkast hangen?

1. Duurzaam materiaal

Zeer belangrijk is het feit dat bamboe enorm duurzaam is. De bamboeplant kan overal groeien en heeft bovendien weinig water nodig. Deze eigenschap zorgt ervoor dat bamboe bijvoorbeeld veel wordt geplant in gebieden waar andere planten moeizaam tot bloei komen of zelfs waar een bosbrand is geweest. Bamboe kan groeien op kale, afgebrande vlakten en biedt zodoende direct een leefklimaat voor tal van dieren. Ook heeft men dus ontdekt dat het uitermate geschikt is om te gebruiken voor het vervaardigen van de bamboekledingstof.

2. Onbeperkt bamboekleding

In navolging van voordeel 1 is een essentieel voordeel dat bij het oogsten van de bamboeplant, de wortels van de plant in de grond blijven. Op die manier kan de bamboeplant na het kappen snel weer groeien. Een gekapte plant groeit binnen zeer korte tijd weer uit tot een nieuwe, volwassen bamboeplant. Dit proces kan eindeloos worden herhaald, waardoor een bamboeplantage vrijwel grenzeloos kan voorzien in de bamboekledingstof. Overigens is het oogsten van deze bamboe nu al een stuk milieuvriendelijker ten opzichte van het kappen van bomen. Het kan op sommige vlakken zeker nog een stuk beter in de context van milieu, maar de start is er en men ontwikkelt gestaag door.

3. Zijdezacht en comfortabel

bamboekledingGeen zorgen, je zult geen splinters krijgen van bamboekleding. Je kunt met een gerust hart jouw bamboo basics aanschaffen. De uiteindelijke bamboestof is namelijk enorm zacht en zit heerlijk. In dat kader is het niet gek dat de stof veel voor onderkleding wordt gebruikt. Tegenwoordig zijn er al talloze bamboe boxershorts en bamboe T-shirts in allerlei soorten en maten.

4. Geen last meer van zweetplekken

In kleding van bamboestof is het in tegenstelling tot andere stoffen moeilijk om zweetplekken te krijgen. Dit is te danken aan de luchtdoorlatende structuur van bamboe, die veel minder vocht vasthoudt dan bijvoorbeeld katoen. Betekent dat het je in de winter gemakkelijker warm houdt en je beter gekoeld blijft in de zomer. Op naar het zomerseizoen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram