TIPS: Let op deze vier zaken als je Bitcoin gaat kopen

bitcoin kopen tips

TIPS: Let op deze vier zaken als je Bitcoin gaat kopen

We behandelen vier belangrijke tips voor hen die Bitcoin kopen als doel hebben. Deze praktische cryptocurrency info moet je weten.

bitcoin kopen tips

Mocht je geïnteresseerd zijn in het kopen van Bitcoins, dan zijn er een aantal zaken die de aandacht verdienen. Je wilt de cryptomunt allereerst zo goedkoop mogelijk kopen, maar dan wel zonder het risico dat je een kat in de zak koopt. Om bijvoorbeeld oplichting te voorkomen, kijk je naar een aantal factoren.

Het risico om opgelicht te worden bij het aanschaffen van Bitcoin is altijd aanwezig. Je kunt echter een aantal factoren in de gaten houden, zodat je deze kans minimaliseert. Wij hebben een viertal tips voor je op een rij gezet, zodat jij safe kunt investeren.

  1. Exchange of Marketplace: waar Bitcoin kopen?

Voor het kopen van Bitcoins kun je terecht bij meerder aanbieders. Er zijn in principe drie opties, waarbij je terechtkomt bij een bedrijf, een Exchange of direct bij een persoon.

Bitcoin kopen bij een bedrijf

Kies je voor deze mogelijkheid, dan zul je merken dat je vrij gemakkelijk en vaak binnen enkele minuten kunt betalen via bijvoorbeeld iDeal, bankoverboeking en creditcard.

Omdat deze verkoper over het algemeen geen Bitcoins op voorraad heeft, betaal je hier vaak iets meer dan de daadwerkelijke koersprijs. Het bedrijf koopt de coins namelijk pas in als jij ze hebt gekocht. Dit kan geautomatiseerd gaan, zodat zij bij de goedkoopste exchange bitcoin kopen. Vervolgens krijg jij een hogere prijs voorgeschoteld door het bedrijf, dat immers ook winst moet maken. Beschouw de extra kosten als een betaling voor gemak en zeker ook betrouwbaarheid.

Bitcoin kopen via Exchanges

Wil jij liever niet meer betalen dan de huidige koersprijs, dan bieden Exchanges uitkomst. Dit is meestal de voordeligste wijze om Bitcoins te kopen.

Exchanges komen in diverse soorten en maten, van big players met alle grote coins tot kleine bedrijfjes met niche coins, maar zijn in de kern altijd online handelsplatformen die de koop en verkoop tussen handelaren automatiseren. Dit is prettig, want het neemt een hoop risico weg. Jij gaat via het platform over tot Bitcoins kopen (‘buy order’), terwijl iemand anders zijn of haar crypto van de hand doet (‘sell order’). Heel simpel! Maar, informeer jezelf van tevoren uiteraard wel uitgebreid over de Exchange. Onderzoek of de partij betrouwbaar is en check recensies.

Bitcoin direct kopen van een person

Ook wel ‘over the counter’ genoemd, is deze wijze van Bitcoins kopen – mede door Exchanges – minder populair. Het houdt in dat jij online of offline direct bij een persoon de cryptomunten koopt. Mocht je kiezen voor deze handelswijze, dan moet je ervoor zogen dat je niet wordt opgelicht. Check dus ook hier goed of de website waar jullie je zaken willen doen betrouwbaar is. Overigens is deze van persoon-naar-persoon-handel een veel geziene wijze om geld wit te wassen. Wees dus huiverig als iemand jou direct benaderd om voor een hele goede prijs Bitcoins te kopen of verkopen. Te vaak betreft dit oplichting of louche praktijken.

bitcoin kopen tips

  1. “Timing is everything”

Uiteraard is de timing bij het kopen van Bitcoins essentieel. Immers wil je kopen als de koers laag is en verkopen als hij piekt. Er zijn echter verschillende technieken als het gaat om timing.

Het is bij het verhandelen van crypto belangrijk om onderscheid te maken in perioden. Denk hierbij in uren, weken, maanden of zelfs jaren. Je komt op die manier uit bij daytrading, medium of long term trading. Alle drie vereisen een andere mentaliteit, omdat je anders zult analyseren. Bij daytrades kijk je in principe naar tientjes winst of verlies, maar bij long-term trading kan dit al snel duizenden euro’s betreffen. In 2017 tikte Bitcoin bijvoorbeeld een waarde van 2500 euro aan, terwijl begin 2018 15.000 euro werd bereikt. Een half jaar later was de waarde vervolgens meer dan gehalveerd.

Besef dat je zonder een glazen bol patronen kunt ontdekken. Fluctuaties die op natuurlijke wijze plaatsvinden bij de munt. Verdiep jezelf in koersbewegingen en plaats op die manier verstandige buy-limit orders.

  1. Limit orders plaatsen

Yes, er zijn twee opties als je Bitcoin wilt gaan kopen via een Exchange. Kies enerzijds voor buy order of anderzijds tussen buy-limit orders. Bij de eerste variant zal jouw aankoop gelijk worden uitgevoerd. Dit gebeurt tegen de op dat moment geldende marktwaarde. Kies je echter voor optie twee, dan stel jij in tegen welk bedrag de Exchange jouw nieuwe Bitcoin mag kopen. Als je deze buy-limit order goed hebt getimed, dan kun je extra voordeel halen uit koersbewegingen. Kies er bijvoorbeeld voor om jouw limit order in te stellen op 75 euro onder de marktwaarde, zodat je kunt toeslaan met een buitenkansje.

  1. Verschillende cryptocurrency Exchanges vergelijken

De waarde van digitale currency als Bitcoin wordt simpelweg bepaald door vraag en aanbod. Houd er echter rekening mee dat deze niet overal in de (online) wereld gelijk zijn. Dit betekent dat er bij verschillende Exchanges andere prijzen kunnen gelden voor cryptomunten, en dus ook voor Bitcoin. Het kan zodoende lonen om verschillende Exchanges met elkaar te vergelijken, zodat je de goedkoopste Bitcoin kunt kopen. Het verschil zal vaak niet meer dan enkele euro’s bedragen, maar je bent blij als het een keer enkele tientjes en soms zelfs enkele honderden euro’s goedkoper is.

Mocht je trouwens over een ander paspoort naast het Nederlandse beschikken, dan zijn er in sommige gevallen extra voordelen te behalen. Handel via specifieke buitenlandse Exchanges, zoals in de landen Noord-Korea en Zuid-Afrika, en je ontdekt dat Bitcoin-prijzen hier hoger zijn. Koop goedkoop in bij Exchange X en verkoop vervolgens met extra winst bij een Exchange in een land als het zojuist genoemde. Let wel, je hebt wel een dubbel paspoort nodig, waaronder van desbetreffend land. Ontdek zelf of er in jouw situatie dergelijk voordeel te behalen valt.

Vergeet tot slot niet dat lagere prijzen soms ook samenhangen met een minder betrouwbare website. Dit hoeft dan niet direct om oplichting te gaan, maar kan wel worden veroorzaakt door technische problemen, waardoor bijvoorbeeld orders niet tijdig of zelfs helemaal niet zijn uitgevoerd. Men maakt vervolgens alleen van een dergelijke website gebruik tegen extra voordelige tarieven. Met een beetje oplettendheid en geduld is hier dus wel degelijk winst te behalen. Wil je graag meer aanvullende info en tips? Ga dan naar een website als Beste Bank, wat dé online gids is voor alle informatie over bitcoins en bitcoins kopen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram