GIDS: De 10 mooiste stranden van Gran Canaria op een rij

Gran Canaria maspalomas

GIDS: De 10 mooiste stranden van Gran Canaria op een rij

We hebben de tien mooiste stranden van Gran Canaria op een rij gezet. Ga jij deze zomer naar de Spaanse zon?

10 beste stranden van gran canaria

Gran Canaria is één van die Canarische Eilanden waar je altijd terecht kunt voor een meer dan aangename zonvakantie. Het is een archipel in de Atlantische Oceaan, vulkanisch van oorsprong en behoort toe aan het koninkrijk van Spanje. Ben jij hier al op vakantie geweest?

Het hele jaar door is het goed toeven op Gran Canaria, waar je kunt genieten van de mooie stranden, de altijd aanwezige zon en bijbehorende temperaturen. Om jullie een handje te helpen hebben we tien fraaie stranden op een rij gezet. Het ene strand is wellicht iets toeristische dan het ander, maar het is altijd de moeite waard. Snel naar Gran Canaria!

De 10 mooiste stranden van Gran Canaria

1. Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves is het best te omschrijven als een knus vissersdorp. Met zijn witblauwe huisjes, is deze bestemming gelegen aan de noordwestkust. De mentaliteit is hier ontspannen dankzij de vele locals en de inwoners van Las Palmas die hier komen relaxen. Je vindt hier diverse barretjes, visrestaurantjes en een haven – pak hier eens de veerboot naar Tenerife. Ook liggen hier twee zwarte kiezelstrandjes. Het uitzicht op de indrukwekkende kliffen en de Atlantische oceaan is hier machtig.

2. Sardina del Norte

Net boven Puerto de las Nieves vind je Sardina del Norte, in het noordwesten van het eiland. Deze kleine plaats met kleurrijke huisjes ligt op ongeveer een half uur rijden van de hoofdstad Las Palmas en staat bekend om, je raadt het al, de sardientjes. Het dorp is overigens niet alleen populair onder vissers, maar ook bij duikers. Je vindt hier spectaculair onderwaterleven en in het herfstseizoen kun je hier zelf grote scholen mobula-roggen tegenkomen. Het pittoreske stadsstrandje is gezellig en niet zo toeristisch. Een van de meer bijzondere stranden van Gran Canaria.

Puerto Rico

3. Playa de Güigüi

Als je de kaart erbij pakt, dan ontvouwt zich in het westen van Gran Canaria het redelijk afgelegen Playa de Güigüi. Dit strand is meer voor de avonturier, want je kunt het alleen bereiken via een relatief lange wandeling door de bergen. Als je echter aan de voet van de Barranco de Guayadeque bent aangekomen, dan zorgt het geïsoleerde karakter voor een unieke rust. Omringd door rotsen is dit strand zeer beschut en massatoeristisch vrij. Vergeet niet je wandelschoenen aan te trekken voor deze trip!

4. Puerto de Mogán

Wil je geen grote all-inclusive hotels, hoogbouw en druk bezochte megastranden, dan is Puerto de Mogán perfect voor jou. Gelegen aan de zuidwestkust vind je hier een idyllisch oud centrum, een vissershaven en kleine kanaaltjes met bogen en bruggetjes. De gekleurde huisjes, mooie bloemen en bougainvillea zorgen voor een echt buitenlandgevoel. Het strand is met 200 meter niet lang en ligt fraai in een beschutte baai. Zeker een van de meer relaxte stranden van Gran Canaria.

5. Puerto Rico

Nee, we hebben het niet over het eiland in de Caribische zee! Ook op Gran Canaria vind je een tropische bestemming die Puerto Rico heet. Liggend in het zuidwesten van het eiland, is dit in tegenstelling tot eerder genoemde plekken een enorm toeristisch. Talloze hotels, resorts, appartementen, aangevuld met restaurants, bars, winkelcentra en amusementshallen. Veelal gebouwd tegen de rotsen is deze plek dankzij zijn zuidelijke ligging de warmste badplaats van het eiland. Het strand dat je hier vindt is ingesloten tussen de jachthaven en de wandelpieren, wat zorgt voor een idyllisch plekje. Let wel, het is een relatief klein strand ten opzichte van de vele hotels, resorts en dergelijken, dus het kan hier behoorlijk druk zijn.

Anfi del Mar Gran Canaria

Anfi del Mar

6. Anfi del Mar

Anfi del Mar is zeker te bestempelen als een vakantieparadijs. Alhoewel beschikkend over een kunstmatig aangelegd strand, zorgt de ligging tussen de rotsen, felblauwe zee en diverse palmbomen voor een heerlijke ervaring. De kleurrijke bloemen maken het plaatje af. Om er te komen volg je ten westen van Maspalomas de borden met Arguineguín. Aangekomen bij het enigszins bescheiden strand kun je tevens uitwaaien op de boulevard en pier. Er zijn hier overigens minder gewone hotels en resorts dan je misschien gewend bent, want Anfi del Mar is voornamelijk een locatie voor huurders van de zogenaamde ‘time share’-appartementen. De sfeer wordt hierdoor als meer gemoedelijk en ontspannen beschreven.

7. Maspalomas

Evenals Puerto Rico is Maspalomas zeer toeristisch. Vergeleken met de rest van het eiland zijn de resorts hier luxer en en is het meer gericht op een wat hoger segment publiek. De resorts zelf beschikken niet over heel bijzondere stranden, maar er is een mooi alternatief. Ten zuidoosten van de stad liggen de Dunas de Maspalomas, een zeer aantrekkelijk en ‘beschermd’ strandgebied. Officieel een natuurreservaat, is deze plek vrij van bebouwing en staat het bekend om zijn woestijnachtige duinen. Eigenlijk een must-visit als je op Gran Canaria bent!

8. Playa del Inglés

Met een lengte van 2,7 kilometer is Playa del Inglés één van de langste en bekendste stranden van Gran Canaria. Het is gelegen in het zuiden van het eiland en grenst aan Maspalomas, waardoor de omgeving tevens beschikt over het karakteristieke duinlandschap. De bestemming is uitermate toeristisch en beschikt aan de noordzijde van het strand onder meer over een populaire boulevard, volgebouwd met hotels, resorts en horeca. Het oude centrum van Playa del Inglés, gebouwd in de jaren 70, ligt hierachter en biedt uitgaansmogelijkheden en winkelcentra. Ga je via het strand richting de zuidkant, dan wordt het iets rustiger. Vergis je echter niet, Playa del Inglés is dé toeristische trekpleister op Gran Canaria.

Gran Canaria maspalomas

Maspalomas

9. Tufia

Tufia is een klein, donker strand dat minder bekend is onder de toerist. Het ligt ongeveer 20 kilometer onder hoofdstad Las Palmas en manifesteert zich als een idyllische plek, vooral geliefd bij de locals om te ontkomen aan alle drukte. Het is hier heerlijk zonnen, relaxen en snorkelen, zonder de drukte van toerisme.  Maar neem wel zelf eten en drinken mee, aangezien je hier geen bars of restaurants zult tegenkomen.

10. Las Canteras

Eindig of begin in het noorden van Gran Canaria, met de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Op loopafstand van het stadscentrum ligt hier het populaire strand Las Canteras. Deze strandbestemming is bijna drie kilometer lang en biedt een heerlijk goudkleurig zandstrand. Houd er wel rekening mee dat het hier vrij druk kan zijn, dankzij de vele faciliteiten, watersporten en andere mogelijkheden. Het blijft immers het strand bij de hoofdstad. De Paseo de las Canteras is de aangrenzende boulevard en hier kun je fijn wandelen, winkelen en genieten van vele restaurants en bars. Het historische centrum La Vegueta beschikt trouwens over de kathedraal, Casa de Colón en Museo Canario. Moet je zijn geweest! Ja, Las Canteras is toeristisch, maar in Las Palmas zoveel te doen dat het altijd wel de moeite waard is.

Naar welke van deze 10 beste stranden van Gran Canaria reis jij binnenkort af?

Gran Canaria las canteras

Las Canteras

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram