Welk effect heeft het aannemen van de Wok-wet op voetbalwedden?

voetbalwedden wok-belasting

Welk effect heeft het aannemen van de Wok-wet op voetbalwedden?

Welk effect heeft het aannemen van de Wok-wet op voetbalwedden? Informeer jezelf omtrent kansspelen en belasting.

voetbalwedden wok-wet

Veel mensen vragen zich af wat voor invloed het aannemen van de Wok-wet op voetbalwedden heeft. Vandaag zullen we eerst kort stilstaan bij wat de wok-wet nu is, om vervolgens te kijken wat voor impact dit heeft op het gebied van voetbalwedden.

Wat is de Wok-wet?

Het is niet voor iedereen mogelijk om een organisatie te starten waarbij gokken gelegaliseerd is. Kansspelen worden namelijk gereguleerd door de Wet op de kansspelen, ook wel afgekort als Wok. In deze wet staat bijvoorbeeld geschreven dat niet iedereen in staat mag zijn om gokspelen te organiseren. Ook hierin vermeld, is het feit dat alleen meerderjarigen mogen participeren in deze kansspelen. Het is belangrijk dat dit wordt nageleefd, want mocht je dit niet doen dan kun je enorme boetes krijgen.

Wie legt deze boetes op?

Boetes bij het overtreden van Wet op kansspelen worden opgelegd door een zelfstandig bestuursorgaan, dat ook wel de Kansspelautoriteit (KSA) wordt genoemd. Dit zelfstandige bestuursorgaan heeft als doel om de regulering van de wetten te waarborgen en tevens te kijken naar de vergunningen. Een belangrijk onderdeel hiervan is eveneens om de consumenten te beschermen tegen kansspelverslaving. Aangezien gokken enorm verslavend kan zijn, is het wel belangrijk dat hier ook daadwerkelijk aandacht aan geschonken wordt.

Digitalisering van kansspelen

In februari 2019 is er een voorstel voor de wijziging van de kansspelwet uitgevoerd. Hierbij gaat het om het organiseren van kansspelen op afstand. Deze wijzigingen zijn inmiddels dus door de Eerste Kamer aangenomen. En door het aannemen van de wijziging is het nu mogelijk om met een Nederlandse vergunning legaal in Nederland diensten en producten aan te bieden.

voetbalwedden wok-wet

De verwachting is dat de wet in 2020 wordt toegepast, dus verwacht tegen die tijd online poker, bingo en voetbaluitslagen voorspellen. Dat is er toch al, toch? Jawel, maar dit zijn buitenlandse aanbieders. Momenteel is het nog niet mogelijk om online casinospellen op legale wijze te spelen in Nederland. Wel kun je al legaal voetbaluitslagen voorspellen, echter is dit nog maar mogelijk bij één aanbieder. Wanneer kansspelen gelegaliseerd zijn, is het waarschijnlijk mogelijk om bij meerdere aanbieders een gokje te wagen.

Belastingen met kansspelen

Nederland is een belastingparadijs, maar als het gaat om kansspelbelasting dan valt het erg mee. Indien je een prijs hebt gewonnen van 449 euro of minder hoef je in Nederland geen kansspelbelasting te betalen. Mocht je meer dan 449 euro winnen in Nederland, dan moet je een kansspelbelasting betalen van 30,1%. Daarnaast is het ook mogelijk dat je meer dan 449 euro wint in het buitenland. Als dit voorkomt moet je zelf aangifte doen voor het gehele bedrag. Let hier dus goed op! Mocht je een prijs winnen van meer dan 449 euro, dan is het verstandig om contact op te nemen met een ervaren belastingadviseur. Hierbij weet je zeker dat je zorgvuldig de aangifte doet en kom je niet voor verrassingen te staan.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram