AGENDA: 4x Bijzondere food festiviteiten die in de komende weken plaatsvinden

food festiviteiten

AGENDA: 4x Bijzondere food festiviteiten die in de komende weken plaatsvinden

4 Bijzondere food festiviteiten voor de komende weken op een rij. Zet jij Chefs at the Parc, Rollende keukens, Taste of Amsterdam en Ardbeg Day in je agenda?

food festiviteiten

Met de zomer in het zicht, verschijnen er in de komende weken een aantal mooie food festiviteiten ten tonele. Heb je al last van een knorrende maag? Geniet de komende tijd dan van de meest smakelijke periode van het jaar.

Het culinaire festivalseizoen is begonnen en zodoende hebben we de kans om één of meerdere food festivals te bezoeken. Denk aan heerlijk geurende foodstands met bite size gerechten. Of gezellige pop-up bars met tropische cocktails en de beste wijnen. Wie neem je mee?

De tips hieronder staan in het teken van alle smaakvolle plannen die zijn gesmeed voor de tweede helft van de maand mei. Verleng dus je sportschoolabonnement en draag een broekmaatje groter, want het wordt genieten geblazen.

24 t/m 27 mei | Chefs at the Parc | Parc Broekhuizen
Kom van 24 tot en met 27 mei naar Parc Broekhuizen, waar jij van maar liefst 50 Michelin sterren kunt genieten. Op deze dagen steken sterrenchefs van over heel de wereld de koppen bij elkaar om vier prachtige diners en twee speciale lunches te creëren. Op de laatste dag zal chef Moshik Roth van &moshik** ook zijn creativiteit en exceptionele kunde laten zien in de keuken van Restaurant Voltaire. Proef zelf deze once in a lifetime gerechten, want je kunt nog reserveren via de website!


29 mei t/m 2 juni | Rollende keukens | Westergasfabriek

De algemeen bekende food trucks zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de harten van de Nederlandse foodies. Als echte food lover kun je dan ook de Rollende Keukens niet aan je voorbij laten rollen. Van 29 mei tot en met 2 juni vindt de 12e (!) editie plaats van dit ware food festijn. De Westergasfabriek wordt voor de Rollende Keukens overspoeld met creatieve gerechten, swingende live muziek en een biertap die gewend is overuren te maken. Toegang is gratis voor iedereen, dus resteert de vraag: wie rolt jou aan het einde van de dag naar huis? Klik hier voor meer info.

31 mei t/m 2 juni | Taste of Amsterdam | Amstelpark
Amsterdam is de thuishaven van de meest spraakmakende restaurants in Nederland. In het eerste weekend van juni zal het Amstelpark daarom weer omgetoverd worden tot walhalla voor de beste restaurants. De beste chefs van Nederland maken tijdens Taste of Amsterdam verkleinde versies van hun signature dishes. Taste of Amsterdam is dan ook voor een dag het podium voor sterrenchef Moshik Roth, die bij de Gault Millau pop-up present is op vrijdag 31 mei. Niet meer weg te denken zijn de smaken uit Tel Aviv. Bij Bar Fisk en Bardak pronken de Mediterraanse hapjes dit weekend. Meer zin in een juicy burger? Kom dan langs bij THE BUTCHER die burgers bereidt on wheels. Haal nu je kaartjes via de website en enjoy the Taste of Amsterdam.

1 juni | Ardbeg Day | Diverse locaties in Nederland

Elk jaar op Ardbeg Day wordt er een ode gebracht aan de rijke historie van het Schotse eiland Islay. Om deze dag te vieren brengt Ardbeg distillery hun jaarlijkse limited edition whisky uit. Dit jaar lanceren ze de meest tropische whisky ooit: Ardbeg Drum. Geurige dennenhars, houtrook, rijpe banaan en ananas. Klinkt als (tropische) muziek in de oren, right? Deze limited edition whisky is vanaf 1 juni exclusief verkrijgbaar bij verschillende slijterijen in Nederland.

Ardbeg Day 2019 ardbeg drum

Wellicht is whisky niet het eerste waar je aan denkt bij food festiviteiten, maar let maar even op. Als aftrap vind je uitsluitend op deze plekken (de verschillende slijterijen) de meest feestelijke introducties. Denk aan swingende salsa, rokerige barbecues en een overvloed aan deze tropische whisky uit Schotland. Ardbeg Day is een dag waar wij de Schotten dankbaar voor zijn. Als whisky lover kan je dit feestje niet overslaan, kijk op de website voor alle aangesloten slijterijen. Sláinte!

Welke van deze food festiviteiten verdwijnen sowieso in jouw agenda?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram