VIDEO: Ontdek de bijna uitgestorven kunst van Seesaw-noedels in Hong Kong

seesaw-noedels bamboo noodles

VIDEO: Ontdek de bijna uitgestorven kunst van Seesaw-noedels in Hong Kong

Ontdek de bijna uitgestorven kunst van Seesaw-noedels in Hong Kong. In onderstaande video ga je mee op culinaire reis Azië.

Het zijn er niet veel meer, maar in deze video door Great Big Story ontdekken we een van de laatste plekken in Hong Kong die  bamboenoedels serveert. In tegenstelling tot de typische eiernoedel die in de talloze straten van de stad kunt vinden, zijn deze noedels gemaakt met behulp van eendeneieren en dragen ze de bijnaam “Seesaw-noedels”.

De noedels danken hun naam aan de manier waarop ze worden gemaakt. Nadat het noedeldeeg door een machine is gegaan, moet de ‘bouncing noodle maker’ in kwestie een behoorlijke fysieke inspanning leveren om het bloemmengsel in orde te krijgen met behulp van een grote bamboestok. Deze constante aanraking en manipulatie van het deeg geeft de noedel zijn uitgesproken textuur.

De video volgt Marco van de Kwan Kee Bamboo Noodle-winkel terwijl hij ons door de techniek leidt die door zijn familie is doorgegeven. Ook bespreekt hij de moeilijkheden en hoop om dit traditioneel, Kantonees gerecht levend te houden.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram