De ‘Duurste Stad ter Wereld 2019’ eindigt in een gelijkspel tussen drie grote steden

Duurste Stad ter Wereld 2019 - hong kong

De ‘Duurste Stad ter Wereld 2019’ eindigt in een gelijkspel tussen drie grote steden

Wat is de Duurste Stad ter Wereld 2019? Deze twijfelachtige eer gaat naar maar liefst drie grote steden, waarvan twee Aziatische en een Europese stad.

Duurste Stad ter Wereld 2019 - hong kong

Volgens een recent onthuld rapport door de Economist Intelligence Unit, is de titel ‘duurste stad ter wereld 2019’ niet aan één plek toe te kennen, maar aan liefst drie metropolen. Dit jaar zijn zowel Singapore, Hong Kong als Parijs boven komen drijven als de duurste steden wereldwijd, waarbij Singapore zijn nummer één plek van vorig jaar behoudt. De Aziatische stad wordt nu echter vergezeld door de bruisende Chinese en Franse wereldsteden, die respectievelijk zijn gestegen vanaf de vierde en tweede plaats.

Het rapport, met de titel ‘Worldwide Cost of Living 2019’, analyseert regio’s op basis van verschillende factoren, waaronder voedsel-, transport- en kledingprijzen, evenals valutaschommelingen. Buitend de top drie vinden we meerdere Aziatische en Europese steden die posities binnen de top 10 opvullen. We zien hierbij slechts twee Amerikaanse locaties – Los Angeles en New York – op de lijst. Opmerkelijk is dat beide locaties aanzienlijk zijn gestegen in rang (New York staat zes plaatsen hoger dan afgelopen jaar en L.A. vier), wat bewijst dat de Verenigde Staten steeds duurder wordt. De gegevens wijzen ook op een aantal specifieke kenmerken die bijdragen aan hogere uitgaven op verschillende gebieden, zoals het feit dat boodschappen duurder zijn in Azië en autoprijzen de kosten in Tel Aviv opdrijven.

De vierde plaats op de lijst wordt ingenomen door Zürich, Zwitserland, terwijl de Zwitserse buurman Genève op de vijfde plaats staat met Osaka, Japan.

Duurste Stad ter Wereld 2019: Top 10

De volledige top 10-ranglijst vind je hieronder:

1. Singapore, Parijs en Hong Kong
4. Zürich
5. Genève en Osaka
7. Seoul, Kopenhagen en New York
10. Tel Aviv en Los Angeles

Duurste Stad ter Wereld 2019 - parijs

Post a Comment

#Volg ons op Instagram