Een aantal mooie cocktailrecepten voor de zomer 2019 op een rij

zomer 2019 dranktrends cocktails

Een aantal mooie cocktailrecepten voor de zomer 2019 op een rij

Een aantal van de grootste dranktrends voor de zomer 2019 op een rij, in de vorm van cocktails, bier en inspiratie.

zomer 2019 dranktrends cocktails

De eerste zonuren liggen inmiddels alweer een week of wat achter ons, maar in die periode hebben we ons vitamine-D-niveau langzaam bijgevuld. De échte zomer is bovendien onderweg, dus het is weer uitkijken naar de terrassen. Maar, wat kiezen we voor verkoelend drankje? Zomer 2019 zal ons in ieder geval het volgende mogen schenken..

Sober summer

Millenials zijn naast #fitlife ook altijd druk, druk, druk. En omdat een shotje tarwegras niet echt gezellig is, is de low-ABV-trend in opmars. Zo drink je niet alleen op vrijdagavond een biertje, maar ook in de pauze van je werk. Denk je nu meteen aan zo’n mierzoete Radler? Niet doen. De bierpioniers van Lowlander maken hun bier allesbehalve saai door ze te brouwen met botanicals. Yuzu, gember, grapefruit en limoenblad worden natuurlijk gebrouwen met thee en bier. Het resultaat is een 2,5% biertje met het karakter van een fancy frisdrank en de frisheid van bier. Dit zonnige drankje wordt geserveerd in een tumbler en gegarneerd met munt. Staat ook nog eens leuk op Instagram.

Deze zomer draagt Lowlander wat groens bij aan balkons en vensterbanken. Met de Grow Your Own Garnish kits groei je namelijk je eigen garnering. Zet de groeikit op je vensterbank, fluister wat lieve woordjes en geef voldoende water. Het volgroeide takje munt wordt in de deelnemende bars aangevuld met een laag-alcoholisch botanisch bier naar keuze.

lowlander cocktail zomer 2019

Thee all the way

Drink je alleen een warme kop thee onder een dekentje in de winter? Zonde! Deze zomer 2019 ruilen we de dampende kop in voor een ijskoude huisgemaakte ijsthee of een verfrissende teatail (cocktail met thee). We gaan all the way met thee. En in welke vorm dan ook, in 2019 is kwaliteit leidend. Want net als met een goed glas wijn is het nieuwe theedrinken een moment van luxe. Met de introductie van het merk Blacktail werden de guitige vragenlabeltjes en zakjes gruis al vervangen door hele kruiden en échte theebladeren. Struinend van land naar land en plantage naar plantage vonden zij hun kruiden en theeën. De allerbeste. Deze verfijnde theesoorten geven eindeloze lagen van rijke smaken, die ook bijzonder goed werken in een cocktail. Probeer deze zomer eens de Magic Mountain teatail.

Magic Mountain

Theebasis:
15 gram Blacktail Magic Mountain
3 stuks foelie
2 kruidnagels
1 gebroken kaneelstokje
2 takjes wilde munt

Cocktail:
Longdrink of tumbler met groot stuk ijs
8 cl Magic Mountain theebasis
4,5 cl gin

Garnering van wilde munt, kumquat of mandarijn

Voeg de ingrediënten voor de theebasis toe aan 1 liter mineraalwater en laat dit 1 week staan. Er ontstaat een licht fermentatieproces. Verwarm vervolgens zachtjes en laat 30 – 50 gram suiker erin oplossen. Laat de basis afkoelen en voeg de ingrediënten voor de cocktail samen in een shaker. Giet over het ijs en garneer. Cocktail par-tea!

cocktail met thee

Maak de blits met een Spritz

Toen de Oostenrijkers in de 19e-eeuw letterlijk water bij de wijn deden vonden de Italianen dit maar niks. De Oostenrijkse spritzer kreeg een beetje Mediterrane passie en pit door toevoeging van een scheut Italiaanse likeur. De klassieke spritz is tot op de dag van vandaag een zonnig mengsel van Campari of Aperol aangevuld met prosecco en sodawater. IJskoud geserveerd met een schijfje sinaasappel – en daarom een ideaal zomerdrankje. De spritz bestaat dus al velen jaren, maar door de low-ABV-trend zien we hem nu in allerlei nieuwe gedaantes. Onze favoriet? De Belvedere Ginger Spritz:

Belvedere Ginger Spritz

30 ml Belvedere vodka
30 ml zoete vermouth
1 schijfje verse gember
2 schijfjes sinaasappel
1 takje munt

Combineer alle ingrediënten in een groot glas met ijs en vul naar wens aan met gelijke delen sodawater en tonic.

vodka spritz

Tijdloos duo

Never change a winning team, toch? Ons favoriete duo – G&T – is zoals ieder jaar weer alom aanwezig op de terrassen. Maar na al die jaren is er toch het een en ander veranderd. Als doorgezomerde gin-tonic-drinkers leren we steeds beter het kaf van het koren te scheiden. Dus zomaar een random gin en tonic bij elkaar gieten is er deze zomer niet meer bij. Kies bewust voor een premium gin, een kwalitatieve tonic en een bijpassende garnering. Onze G&T-zomerfavoriet is de summer serve van Damrak.

Damrak Summer G&T

35 ml Damrak Gin
100 ml Thomas Henry Elderflower Tonic Water
2 schijfjes sinaasappel
1 takje lavendel

Vul een ballonglas tot de rand met ijs en voeg de gin en tonic toe. Roer goed door en garneer met de sinaasappel en lavendel. Fijne zomer 2019!

gin tonic

Post a Comment

#Volg ons op Instagram