ZOMERPROOF: Tips bij het kopen van een trampoline voor in de tuin

een trampoline kopen tips

ZOMERPROOF: Tips bij het kopen van een trampoline voor in de tuin

Op zoek naar tips bij het kopen van een trampoline voor in de tuin? Wij hebben een aantal op een rij gezet!

een trampoline kopen tips

We veroordelen je niet als je de trampoline voor eigen gebruikt koopt hoor, maar in principe hopen we met onze tips van vandaag vooral alle vaders met jonge kids een handje te helpen. De zomer komt er immers aan en het kroost kan weleens gaan vragen om een trampoline. Heb je inmiddels “ja” gezegd? Let dan op deze punten.

Je kinderen lekker hun gang laten gaan en zelf even rustig achterover leunen en een film kijken. Mooi vooruitzicht, hè? Een trampoline kopen voor in de achtertuin vereist echter wel iets meer denkwerk dan je vooraf misschien had verwacht. Er zijn namelijk best wel wat punten waar je rekening mee dient te houden en er zijn talloze opties. Welke trampoline is nu het beste voor de kinderen?

Met onderstaande tips zal jullie trampoline de juiste zijn, dus lees aandachtig mee.

Een trampoline kopen: Hier moet je op letten

Voordat je de trampoline gaat aanschaffen, dien je te bepalen welke soort het beste past bij jouw situatie; denk aan de plek waar je de trampoline wilt plaatsen, het kostenplaatje en natuurlijk zaken als veiligheid en opberging.

Inventariseer allereerst welke plek het meest geschikt is voor de trampoline. Gaan jullie voor het dakterras, het balkon of toch de achtertuin? Afhankelijk daarvan ga je op zoek naar bijvoorbeeld een ingraaf-trampoline, een ovale trampoline, een rechthoekige trampoline of de trampoline met veiligheidsnet. Misschien is het zelfs wel de gecombineerde rechthoekige ingraaftrampoline met net die jullie willen hebben. Hoe dan ook, bedenk het goed van te voren.

Wanneer je hebt bepaald welk type trampoline het moet worden, kun je met de kleine gaan kijken welke het wordt.

een trampoline kopen tips

Aandachtspunten op een rij

Uiteraard zijn er nog een aantal punten die extra aandacht verdienen, voordat je de trampoline koopt in de winkel of online.

  • Welk gewicht kan de trampoline aan? Gaat alleen je zoontje van 6 jaar gebruik maken van de trampoline of gaat hij er met twee vriendjes tegelijk in? Misschien wil je zelf ook een sprong wagen. Let er goed op welk gewicht de trampoline aankan.
  • Zorg voor genoeg ruimte. Als het goed is heb je al bedacht waar de trampoline moet komen te staan. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is, zodat het geheel niet in de weg komt te staan.
  • Houd rekening met de ondergrond van de trampoline. Hij moet stevig en stabiel staan, en niet kunnen verschuiven. Daarnaast zijn windvrije plekken het prettigst.
  • Jonge kids zijn enthousiast, dus een veiligheidsnet kan een wijze beslissing zijn. Juist als de ruimte om de trampoline schaars is – bijvoorbeeld door planten en struiken – dan is een net een verstandige keuze.

Als je bovenstaande punten hebt meegewogen, dan heb je waarschijnlijk de juiste keuze gemaakt bij het kopen van jullie nieuwe trampoline. Nu komt een ander leuk deel, namelijk het in elkaar zetten. Succes!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram