TRAILER: De Netflix-documentaire ‘Grass Is Greener’ onderzoekt Amerika’s haat-liefderelatie met cannabis

netflix documentaire Grass Is Greener

TRAILER: De Netflix-documentaire ‘Grass Is Greener’ onderzoekt Amerika’s haat-liefderelatie met cannabis

De documentaire Grass Is Greener onderzoekt Amerika’s haat-liefderelatie met cannabis. Je checkt het vanaf komend weekend op Netflix.

Met het in Amerika inmiddels tot een begrip geworden 4/20 voor de deur, deelt Netflix de officiële trailer voor zijn nieuwe cannabisdocumentaire, Grass Is Greener. Tevens het regiedebuut voor hiphoppionier Fab 5 Freddy, duikt de docu in Amerika’s gecompliceerde haat-liefdeverhouding met wiet.

De nieuwe docu bevat interviews en inzichten van onder meer Snoop Dogg, Cypress Hill’s B-Real en Sen Dog, DMC, Doug E. Fresh, Chuck D, Damian Marley en Killer Mike. Ze bespreken de invloed van marihuana op muziek en popcultuur, evenals de oorlog tegen drugs die diep geworteld is in raciale onrechtvaardigheid. De criminalisering van cannabis heeft al lang een verwoestend effect op zwarte en Latino-gemeenschappen, maar nu steeds meer staten medicinale en recreatieve marihuana gaan legaliseren, hoopt men dat de raciale ongelijkheden in de markt zullen ophouden te bestaan.

Klik bovenaan op play voor een voorproefje van de Netflix-docu Grass Is Greener, die op zaterdag 20 april (4/20) op het streamingplatform verschijnt.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram