Automobili Pininfarina’s $ 2,5 miljoen kostende Battista Electric Hypercar is sneller dan een Formule 1-auto

Automobili Pininfarina Battista

Automobili Pininfarina’s $ 2,5 miljoen kostende Battista Electric Hypercar is sneller dan een Formule 1-auto

De $ 2,5 miljoen kostende Automobili Pininfarina Battista elektrische hypercar is sneller dan een Formule 1-auto. Zou jij gas durven geven?

Automobili Pininfarina Battista

De nieuwe elektrische hypercar van Automobili Pininfarina werd afgelopen maand voor het eerst getoond bij de Autosalon van Genève. Vooruitlopend op het officiële Noord-Amerikaanse debuut van volgende week, werpen we nog eens een korte blik op de high-performance Battista sportwagen.

“Elektriciteit is de stuwkracht voor ons om nieuwe automobieloriëntatiepunten te ontwikkelen – de Battista wordt onze eerste auto en de krachtigste auto die ooit in Italië is ontworpen en gebouwd”, aldus Michael Perschke, CEO van Automobili Pininfarina. “Slechts acht maanden na het maken van zijn werelddebuut onder de codenaam PF0 op het Pebble Beach Concours d’Elegance van 2018, zijn we terug met ons mooie productiemodel. En tevens met de intentie om dit jaar terug te keren naar Pebble met de PF1 – onze volgende opwindende 100% elektrische luxeauto.”

De Battista is ontworpen als zowel een auto met hyperprestaties als een fijn te rijden luxe auto. Hij wordt aangedreven door een 120 kWh batterij die is aangesloten op vier elektromotoren, waarvan er één aan elk wiel is gekoppeld. Samen voorzien ze in 1.900 pk.

De Battista reist naar verluidt 482 kilometer op een enkele lading, terwijl hij van 0 naar 100 kilometer per uur schiet in minder dan twee seconden. Dat is sneller dan een Formule 1-auto!

Automobili Pininfarina zal 50 van de $ 2,5 miljoen kostende EV hyper GT’s in Amerika verkopen, waarna de resterende 100 gelijk worden verdeeld over de Europese en Midden-Oosten/Aziatische regio’s. Zij die geïnteresseerd zijn in een aanvraag om de Automobili Pininfarina Battista te kopen, kan dit hier doen.

Automobili Pininfarina Battista

Post a Comment

#Volg ons op Instagram