Iconische Stilt House door de hand van Richard Neutra staat te koop

Iconische Stilt House door de hand van Richard Neutra staat te koop

Een iconisch Stilt House ontworpen door Richard Neutra staat te koop in Californië. Zou jij in het huis met herkenbare architectuur willen wonen?

Een stukje architectuurgeschiedenis staat sinds kort te koop in Sherman Oaks, Californië. Ontworpen tussen 1962 en 1966 door de baanbrekende architect Richard Neutra, werden er in totaal 17 Platform/Stilt Houses gebouwd. Zou jij als rockster kunnen wonen in deze one-floor villa met adembenemend uitzicht?

Ze zijn gemakkelijk vanuit de verte te herkennen dankzij hun rechthoekige vorm en vanwege het feit dat ze lijken te zweven aan de rand van de heuvel. De zogenaamde platformwoningen heb je ongetwijfeld weleens gezien in filmklassiekers zoals Lethal Weapon 2. Alhoewel het huis uit die film in Beverly Hills ligt en is ontworpen door John Lautner, is het, net als Neutra’s creatie, een typische woning uit die jaren 60.

Het huis dat te koop staat is op diens beurt gelegen in Sherman Oaks, gebouwd tegen de rand van de Beverly Glen Canyon. Deze enorm bijzondere ligging zorgt ervoor  dat de eigenaar een spectaculair panoramisch uitzicht op de stad beneden zal hebben. Perfect voor de snelle miljonair, maar ook voor de naar rust snakkende pensionado.

Stilt House ontworpen door Richard Neutra kopen

Het is voor de gemiddelde sterveling natuurlijk niet gemakkelijk om een dergelijke woning te kopen, maar het kán wel. Het is in ieder geval leuk om over te fantaseren.

Het fraaie door Richard Neutra ontworpen Stilt House is in de loop der tijd geüpdate en heeft anno 2019 kamerhoge ramen, Sono en Smart Home Control 4-functies, een eigen balkon, geautomatiseerde luxaflex, een drop-down projectiescherm, vloerverwarming en misschien wel het meeste belangrijke; de fundering van het huis is structureel versterkt.

De woning is daarnaast simpelweg een prachtige locatie voor jouw feestjes op de zaterdagavond en zou een rockster niet misstaan. Met zijn enkele verdieping is de woning echter ook ideaal voor hen die slecht ter been zijn. Het gaat hier om een prachtige woning voor de liefhebber van architectuur. De liefhebber met financiële mogelijkheden, welteverstaan. De huidige listing voor deze villa op stelten kent namelijk een prijs van $ 1.550.000, omgerekend zo’n € 1,375 miljoen. Hier krijg je echter wel een oppervlakte van 549 vierkante meter voor terug.

Als je geen 1,5 miljoen dollar hebt liggen voor dit stulpje, geniet dan via de video bovenaan van dit stukje Amerikaanse architectuurgeschiedenis. Ga naar de website van The Agency voor meer informatie over het huis.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram