Haartransplantatie: hoe werkt de FUE-methode precies?

haartransplantatie-FUE-methode

Haartransplantatie: hoe werkt de FUE-methode precies?

Hoe werkt de FUE-methode bij een haartransplantatie? Lees hier hoe deze haartransplantatiemethode werkt en bedenk of het iets voor jou is.

haartransplantatie-FUE-methode

Haaruitval of een terugtrekkende haarlijn is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig kun je hier eenvoudig op inspelen. Met een haartransplantatie krijg je zo weer je oude look terug. Haartransplantaties worden aangeboden in meerdere methodes, waarbij in Nederland de FUE-methode het meest wordt ingezet.

Rustte er vroeger nog een taboe op haartransplantatie, tegenwoordig is het volledig geaccepteerd om een behandeling te ondergaan. In dit artikel lees je meer over deze methode en de voordelen die het met zich meebrengt.

Zo werkt de FUE-methode

FUE staat voor Follicle Unit Extraction en is de meest gebruikte manier van haartransplantatie in Nederland. Bij deze techniek worden de haarwortels stuk voor stuk met een holle micronaald uit de hoofdhuid getrokken, wat uiteraard gebeurt onder plaatselijke verdoving. In de kalende plekken van de hoofdhuid worden vervolgens kleine gaatjes gemaakt, waar de verwijderde haren worden geïmplanteerd. De gaatjes zijn binnen enkele dagen dichtgegroeid, waarna de haartjes zichzelf hechten. De haren die verwijderd worden komen veelal van de achterkant van het hoofd, waar meestal nog natuurlijke haargroei plaatsvindt.

Groot voordeel van deze behandeling is dat het geen littekens achterlaat en daarom is de FUE methode uitstekend geschikt voor mannen. Bij de FUE behandeling is het uiteindelijke resultaat binnen een jaar volledig zichtbaar. Een andere groot voordeel van deze methode is dat het de haarbesparend is. Waarbij andere methodes het haar gemillimeterd moet worden, is dat bij de FUE methode niet nodig.

haartransplantatie: fue

Haaruitval bij mannen

Haaruitval bij mannen heeft twee belangrijke oorzaken. Ten eerste speelt ouderdom een rol, maar vooral ook een genetische aanleg is verantwoordelijk voor kaalheid bij een groot aantal mannen. Haarzakjes zijn namelijk erg gevoelig voor het geslachtshormoon DHT, waardoor de aangroei van nieuwe haren wordt afgeremd en na verloop van tijd zelfs geheel stopt. Kaalheid en haaruitval komen voor op specifieke plekken. Dit zijn de kruin, de inhammen en de haarlijn. Door het inzetten van haartransplantaties wordt dit proces gestopt en wordt de aangroei van nieuwe haren weer op gang gebracht. Na de behandeling blijft de oorspronkelijke haarstijl  behouden.

Haaruitval, ook wel alopecia genoemd, valt niet onder ziektes, maar heeft wel degelijk een forse impact op het zelfvertrouwen bij veel mannen. Een haartransplantatie is een snelle en populaire manier om het zelfbeeld weer op hetzelfde peil te brengen als van voor de haaruitval. Ook als er al eens eerdere een haartransplantatie is ondergaan, is het mogelijk om een nieuwe behandeling te volgen om de haargroei nogmaals op het oude niveau te krijgen. Voor welke trends in de herenkapsels 2019 ga jij na de FUE-behandeling?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram