Fisker kondigt plannen aan voor aantrekkelijk geprijsde Mid-SUV met 2021 Releasedatum

Fisker elektrische SUV

Fisker kondigt plannen aan voor aantrekkelijk geprijsde Mid-SUV met 2021 Releasedatum

Fisker kondigt plannen aan voor aantrekkelijk geprijsde elektrische SUV met een 2021 releasedatum. Is dit de ultieme Tesla-killer?

Fisker elektrische SUV

Automaker Fisker heeft aangekondigd in 2021 met een middelgrote en aantrekkelijk geprijsde SUV de markt van elektrische auto’s te betreden. De elektrische SUV is een directe concurrent voor de Tesla Model Y in termen van prijs – ongeveer $ 40.000 – en grootte. De auto van Fisker zou bovendien een bereik van maximaal 482 kilometer hebben in vergelijking met 370 kilometer bij de Model Y.

Vol met gadgets, waaronder radars in plaats van de gebruikelijke grille en “extended open-air atmosphere” beschikbaar voor bestuurders met één druk op de knop, moet de Fisker een sterke concurrent worden van de baby-SUV van Elon Musk. Ondanks dat Fisker zich voorbereidt op een speculatieve toename in de belangstelling van EV-voertuigen in de komende jaren, waarin twee andere betaalbare EV-voertuigen naar verluidt op de planning staan, zal Fisker niet op tijd klaar zijn voor maart.

Het in Californië gevestigde autobedrijf heeft gezegd dat zijn 80kWh-plus midrange SUV niet eerder dan in het laatste kwartaal van 2019 beschikbaar zal zijn als rijdbaar prototype. Vervolgens zal het productiemodel pas in de tweede helft van 2021 op de markt verschijnen, op zijn vroegst. Dit betekent een release rond dezelfde tijd als de Model Y en we zijn natuurlijk benieuwd of de elektrische SUV van Fisker de momenteel ongeëvenaarde cijfers van Tesla kan bereiken.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram