Timberland’s nieuwe Brooklyn sneaker combineert retro jaren 90 vibes met lichtgewicht innovatie

Timberland Brooklyn sneaker

Timberland’s nieuwe Brooklyn sneaker combineert retro jaren 90 vibes met lichtgewicht innovatie

De nieuwe Timberland Brooklyn sneaker is geïnspireerd door de jaren 90 en wij genieten vooral van zijn eigentijdse design en lichtgewicht eigenschappen.

Timberland Brooklyn sneaker

We zijn allemaal bekend met de legendarische 6-inch boots, maar de afgelopen jaren heeft Timberland bewezen dat ook zijn sneakers iets speciaals hebben. Nieuw in de collectie voor dit jaar is de Brooklyn sneaker. Heerlijke 90’s vibes in een modern jasje, uiteraard zoals gebruikelijk voorzien van die typische Timberland-innovatie.

Als het om sneakers draait, dan gaat het voor ons allereerst om twee zaken. Design en comfort. Dit heeft Timberland met zijn nieuwe Brooklyn sneaker heel goed begrepen. De runner-achtige schoen beschikt namelijk niet alleen over een retro geïnspireerd design (hello 90’s!), hij loopt ook zoals we het graag zien. Alsof we op wolkjes lopen, zo licht is de schoen. Erg fijn als je een lange dag met veel meters voor de boeg hebt.

Retro ogende Timberland Brooklyn sneaker herbergt innovatie

Het Amerikaanse merk heeft de focus traditioneel op outdoor en functionaliteit. De nieuwe Brooklyn-collectie past dan ook fijntjes binnen dit geheel. Toch zien wij in de nieuwste creatie vooral een urban/city sneaker. Dankzij het enigszins chunky design past de sneaker perfect binnen de laatste trends uit de streetstyle en -fashionhoek. Een licht skinny jeans-model broek in combinatie met deze makkelijke stappers, en je hebt al een hele fijne outfit onder de gordel.

Timberland Brooklyn sneaker

Vergis je echter niet. Het design is op het eerste oog ontegenzeggelijk fraai, maar there’s more than meets the eye. Timberland heeft een reputatie als het gaat om praktische innovatie. Elke collectie weer verrast het label met nieuwe systemen die geruisloos worden ingepast in de laatste releases. Het doel? Dat we een nog comfortabelere ervaring hebben met hun product.

Met de Brooklyn sneaker is dit niet anders. Voor dit model is om te beginnen gebruik gemaakt van onder andere mesh en eersteklas suède van de Leather Working Group. De tussenzool bevat daarnaast het extreem lichtgewicht AeroCore™-energiesysteem voor krachtige demping en energieke vering. De rubberen buitenzool zorgt tot slot voor stabiliteit.

Eigenlijk mag een sneaker als deze niet ontbreken in jouw schoenencollectie. Hij is on trend, strak in design, doch met retro vibes, licht van gewicht én biedt in zijn geheel een uitermate effectieve en stijlvolle manier van comfortabel op sneakers lopen.

Timberland Brooklyn sneaker

Nieuwe Timberland Brooklyn sneaker kopen

Timberland’s Brooklyn sneaker is sinds 18 februari jl. te koop. Je vindt de nieuwe schoen in verschillende kleuren in de winkel en online, waaronder in het antraciet, beige, blauw, rood/grijs en geel/grijs. Het prijskaartje is met €99.95 overigens bijzonder aantrekkelijk. Mocht trouwens je in de buurt van Rotterdam zijn, dan kun je de sneaker 15 en 16 maart nog testen gedurende de Brooklyn Experience in de Timberland Flagshipstore, Beurstraverse 57.

Ontdek ook de andere Brooklyn-varianten, waaronder de Brooklyn Boot en Brooklyn Chukka. Voor welke Brooklyn sneaker ga jij aankomend voorjaar?

Timberland Brooklyn sneaker

Timberland Brooklyn sneaker

Timberland Brooklyn sneaker

Timberland Brooklyn sneaker

Timberland Brooklyn Sneaker Boot is ook verkrijgbaar

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram