Met een prijskaartje van $40.000 komt de duurste wijn ter wereld uit Hongarije

Tokaji Essencia duurste wijn ter wereld

Met een prijskaartje van $40.000 komt de duurste wijn ter wereld uit Hongarije

Met een prijskaartje van $40.000 is Tokaji Essencia momenteel de duurste wijn ter wereld. En de wijn komt niet uit Frankrijk, maar uit Hongarije..

Tokaji Essencia duurste wijn ter wereld

Als je door het wijnmenu bladert, dan kijkt de gemiddelde man toch altijd naar de rechterkant van de kaart; de prijskolom. Wijn gaat immers vaak over de kop en kent zo nu en dan behoorlijke prijskaartjes. De duurste fles wijn? Een $ 40.000 kostende fles van tien jaar oude vintage wijn uit de Karpaten heuvels, in het noordoosten van Hongarije.

Maak kennis met de Tokaji Essencia. De Franse wijngaarden van Bordeaux worden voor even ingeruild voor deze Oost-Europese wijngaard, waarbij we begrijpen dat deze op de weg terug is, nadat hij voor lange tijd minder in trek was.

Voor onze wijnkenners is een interessant (en vrij bekend) feit binnen de wijnindustrie dat de hoge prijs van een fles voortkomt uit zowel de productiekosten als de schaarste. Het proces aangaande deze wijn is verre van eenvoudig; om een ​​enkele magnum van de zoete en stroperige Essencia te produceren, moet meer dan 400 pond druiven met de hand worden geoogst. Daarbij is Essencia onbetwistbaar een van de meest arbeidsintensieve wijnen ter wereld.

De conclusie; met slechts 18 flessen van deze zeer speciale vintage uit 2008 die ooit kopers zullen bereiken, is deze nu al gewaardeerde wijncreatie prijzig. “2008 wordt erkend als een uitzonderlijke vintage, en Essencia is het soort wijn dat 100 jaar of langer kan verouderen,” aldus Tom Hudson, een directeur van de in Londen gevestigde Farr Vintners, de grootste leverancier van goede wijn in Groot-Brittannië. “Ik denk dat de reden dat ze dit doen is omdat ze iets hebben. Iets dat in wezen uniek is. Het is een zeer exclusief, limited edition iets.”

Zou jij $40.000 betalen voor de Tokaji Essencia wijn?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram