Dit moet je weten over besparen op je autoverzekering in 2019

besparen op je autoverzekering in 2019

Dit moet je weten over besparen op je autoverzekering in 2019

Geld besparen op je autoverzekering in 2019? Check dan deze tips, want óók de premie voor je auto gaat dit jaar flink omhoog.

besparen op je autoverzekering in 2019

Het hebben van een auto wordt met het jaar duurder. Eind 2018 waren automobilisten omgerekend 22% meer geld kwijt dan in 2009, een behoorlijk groot verschil. Hoe kom dit? En vooral, wat kunnen we eraan doen om te besparen?

Het is vooral de verzekering en het parkeergeld waardoor de prijs van autorijden een stuk hoger is geworden. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je zelf kunt ondernemen om autorijden goedkoper te maken, om te beginnen met het aanpakken van je autoverzekering. Wij hebben een aantal van de beste tips omtrent besparen op je autoverzekering verzameld, dus lees snel verder!

Autoverzekeringen duurder in 2019

Er zijn verschillende redenen waarom de premies dit jaar een stuk hoger liggen dan de jaren hiervoor. Door de, op zijn zachtst gezegd, moordende concurrentie hebben sommige (grote) verzekeraars er al in 2018 voor gekozen om de WA-premie beetje bij beetje te verhogen. De verwachting is dat dit in 2019 alleen maar verder zal gaan.

Omdat een WA-verzekering verplicht is, zullen alleen de kosten daarvan al hoger liggen. Daarnaast zijn veel mensen nog uitgebreider verzekerd waardoor het kostenplaatje ineens een stuk hoger uit zal gaan pakken. Voor jou kan dit betekenen dat je nog eens extra goed naar je autoverzekering wilt kijken; misschien ben je tevreden met de service van de desbetreffende verzekeraar of misschien is het een beter idee om van aanbieder te switchen. Hoe dan ook, check dit en misschien kun je dan al besparen op je autoverzekering in 2019.

Tip: vergelijken van autoverzekeringen

De belangrijkste tip die je direct kunt opvolgen is het vergelijken van verschillende aanbieders van autoverzekeringen. Veel mannen sluiten direct na aankoop van een auto een autoverzekering af om er vervolgens vaak niet meer naar te kijken. Dat is zonde van je geld, want je kunt al binnen slechts enkele muisklikken een paar tientjes per jaar besparen. Een autoverzekering vergelijken doe je met gemak online.

Wist je dat je bij veel aanbieders van interessante kortingen en cadeaus kunt profiteren wanneer je overstapt? Misschien is alleen dat het al waard om eens te checken of je niet te veel premie betaalt voor je huidige auto. Je auto wordt immers ouder én de premies veranderen met het jaar, met dit jaar zelfs een flinke verhoging. Het kost je misschien een kwartiertje van je tijd, maar geloof ons: het is het geld meer dan waard.

besparen op je autoverzekering in 2019

Tip: ga niet voor gespreid betalen

Een andere stap die je kunt nemen om geld te besparen in het dagelijks leven op je auto is om niet te kiezen voor een maandbetaling van je autoverzekering. Veel mensen gaan automatisch direct voor deze manier van betalen. Dat is op zich logisch, want het hele jaarbedrag betalen is ook gewoon veel geld. Je zult ook al gauw merken dat verzekeraars je het betalen in termijnen aanraden. Wanneer je echter geld achter de hand hebt om het jaarbedrag in één keer te voldoen dan raden wij het aan om dit te doen. Voor maandelijkse betalingen rekenen verzekeraars namelijk vaak een toeslag van soms wel 6%. Dat is voor twaalf maanden per jaar toch een aardig bedrag en je kunt hier dus al besparen op je autoverzekering in 2019. Check overigens wel altijd of jouw verzekeraar toeslag rekent; niet in alle gevallen is dit (gelukkig) zo.

Tip: hoger risico

In eerste instantie zou je misschien bij je verzekering meteen kiezen voor een laag risico, omdat je wanneer er sprake is van schade niet veel hoeft bij te betalen. Je zult echter al gauw merken dat de kans op schade niet heel groot is. Bedenk voor jezelf eens hoeveel je de afgelopen jaren hebt moeten betalen aan autoschade? Daarom kun je met een hoger eigen risico vaak al meer geld besparen, zelfs wanneer je wellicht voor die ene keer schade moet betalen. Je zult zien dat je al snel wat extra tientjes overhoudt wanneer je je premie verandert in een hoger eigen risico. Kijk hierbij wel even naar je eigen situatie en naar de vorige keren dat je wel of geen schade hebt gehad.

Tip: check eventuele dubbele dekkingen

Last, maar zeker not least: bekijk eens goed welke verzekeringen er onder je dekking vallen. Beschik je bijvoorbeeld over een aparte rechtsbijstandverzekering dan heb je in veel gevallen automatisch een verkeersdekking waar een autoverzekering in zit. Ook hoef je geen aparte inzittendenverzekering af te sluiten wanneer je een verplichte WA-dekking hebt. Check daarom goed eventuele dubbele dekkingen en stop verzekeringen die al op een andere manier worden gedekt.

Neem ook hier even de tijd voor, zodat je uiteindelijk veel geld kunt besparen op je autoverzekering in 2019.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram