Deze extreem zeldzame Macallan whisky kan weleens een miljoen dollar ophalen

The Macallan Pure Highland Malt 1926 veiling

Deze extreem zeldzame Macallan whisky kan weleens een miljoen dollar ophalen

Deze extreem zeldzame The Macallan Pure Highland Malt 1926 60-year-old whisky kan weleens een miljoen dollar ophalen bij een veiling.

The Macallan Pure Highland Malt 1926 veiling

Van Macallan-whisky’s is bekend dat ze behoorlijke prijskaartjes dragen. Te hier, naast de geweldige destillatie en premium kwaliteit, een zeldzaam kunstwerk bij op en het kost een fortuin om de fijne spirit te verkrijgen. Dit laatste bewijst een fles van de zeldzame Macallan 60-year-old met Peter Blake-label, die klaar staat om te worden geveild voor maar liefst £ 700.000, ofwel € 813.000

The Macallan Pure Highland Malt 1926, die volgende maand wordt geveild bij de whisky-verkoop van Bonhams in Edinburgh, is meer dan zestig jaar gedistilleerd in een eikenhouten vat afkomstig uit Spanje, waarna hij in 1986 werd gebotteld. Het label dat is ontworpen door Sir Peter Blake, het meest bekend om het ontwerp van de iconische cover voor The Beatles’ album uit 1967, Sgt. Pepper’s Lonely-Hearts Club Band.

Slechts 12 van de exclusieve flessen werden ooit gemaakt, waarvan er één eerder in mei 2018 werd verkocht bij Bonhams in Hong Kong, voor £ 751.703.

Zoals Bonhams whiskyspecialist Martin Green zegt: “Het (de Macallan in kwestie) is donker honinggoud van kleur en bijna ondenkbaar glad met een weelderige hint van droge zoetheid in de malt”. De exclusieve spirit was eerder in het bezit van een Britse verzamelaar die de fles bij de lancering in 1986 overnam en zal naar verwachting ergens tussen £ 500.000 en £ 700.000 ophalen.

De whisky-verkoop vindt plaats op 6 maart vanaf 11 uur ‘s ochtends. Mocht je dus nog wat geld hebben liggen, investeer dan in deze fraaie vangst.

The Macallan Pure Highland Malt 1926

Post a Comment

#Volg ons op Instagram