Mercedes heeft zijn nieuwe AMG GLE 53 SUV aangekondigd

Mercedes-AMG GLE 53 SUV

Mercedes heeft zijn nieuwe AMG GLE 53 SUV aangekondigd

Check de aankomende Mercedes-AMG GLE 53 SUV in actie in deze nieuwe video. Wat vind jij van deze nieuwe SUV van Mercedes-Benz?

Mercedes-AMG heeft haar nieuwste GLE 53 SUV aangekondigd. De Duitse automaker heeft zich op veel aspecten geconcentreerd die draaien om het verfijnen van deze SUV, met als belangrijkste prestaties, technologie, styling en comfort.

In het kader van de voortzetting van de AMG-ontwerptaal heeft de GLE 53 een agressieve uitstraling aan de voorkant met een grote grille. Deze toont 15 verticaal verchroomde strips en smalle koplampen die naar de scherpe A-vleugel in de voorbumper leiden.

De sportieve uitstraling gaat vervolgens door tot aan de horizontale verchroomde diffuser en de brede achterbumper, die op zijn beurt de uitlaat met vier pijpleidingen omringt. Mercedes-Benz heeft gekozen voor een turbo-charged 3.0-liter, zes-cilinder motor met 429 pk. Met een EQ Boost-startgenerator wordt de turbo-vertraging verminderd – waardoor de SUV in slechts 5,2 seconden naar 100 km/u kan sprinten.

Om het rijcomfort te optimaliseren is er een automatische versnellingsbak met AMG SPEEDSHIFT TCT 9-versnellingen voor naadloos schakelen. Dit is in combinatie met het AMG ACTIVE RIDE CONTROL-systeem, waardoor de AMG GLE 53 SUV stabiel blijft, ongeacht hoe moeilijk de omstandigheden op de weg zijn.

Zo geraffineerd als dit voertuig is, het blijft nog steeds een sports utility vehicle in hart en nieren. Dankzij de rijmodi kan hij bijvoorbeeld 15 mm in hoogte worden verlaagd om de luchtweerstand te verminderen of 55 mm omhoog om hobbelige wegen te compenseren. Deze aanpassingen aan de hoogte kunnen tijdens het rijden worden geactiveerd.

Bekijk de introductievideo bovenaan om de Mercedes-AMG GLE 53 SUV in actie te zien.

Mercedes-AMG GLE 53 SUV

Mercedes-AMG GLE 53 SUV

Mercedes-AMG GLE 53 SUV

Mercedes-AMG GLE 53 SUV

Mercedes-AMG GLE 53 SUV

Mercedes-AMG GLE 53 SUV

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram