5 Redenen waarom mannen aan yoga moeten doen

waarom mannen aan yoga moeten doen

5 Redenen waarom mannen aan yoga moeten doen

5 Redenen waarom mannen aan yoga moeten doen op een rij. Zien we jou binnenkort bij een yogales verschijnen met je yogamat?

waarom mannen aan yoga moeten doen

Natuurlijk, de cijfers zullen ongetwijfeld uitwijzen dat er nog altijd een stuk meer vrouwen dan mannen aan yoga doen. Dit zegt ons echter weinig en misschien jou ook. Helemaal als je onze argumenten aanhoort over waarom mannen aan yoga moeten doen. Lees maar even mee!

Mocht je nog nooit aan yoga hebben gedaan of je erin hebben verdiept, dan leeft misschien het vooroordeel dat yoga zweverig is, dat je extreem lenig moet zijn en dat het voor de vrouwtjes is. Klopt niet! Het is echt voor iedereen, van welk geslacht, welke leeftijd of welke afkomst dan ook.

Er zijn talloze redenen om jou over te halen om yoga op z’n minst te overwegen, maar wij hebben er vijf voor je op een rij gezet.

5 Redenen waarom mannen aan yoga moeten doen

1. Yoga is een goede workout

Vergis je niet. Bij yoga zul jij jezelf in het zweet werken. Niet alleen met fitnessapparaten verbeter je jouw kracht en conditie, ook yoga is goed voor een echter killer sessie.

Er zijn verschillende vormen van yoga, waarbij de één heftiger is dan de ander, maar actief zijn zul je. Je kunt gaan voor rustige vormen van yoga, maar begin op ons advies eens met een pittigere variant, zoals poweryoga of vinyasa-flow yoga.

2. Voorkom blessureleed

Veel mensen beoefenen yoga naast een andere sport. Of dit nu een teamsport is zoals voetbal of basketbal, of een individuele sport zoals fitness of fietsen, men vult de reguliere sportactiviteiten aan met de yogamat.

Dit is niet voor niks, aangezien yoga helpt je lichaam flexibeler en sterker te maken. Hiermee wordt je lijf ook geschikter voor andere sporten en minder blessuregevoelig. Bij yoga ben je bewust bezig met je lichaam; denk aan je grenzen verkennen, je postuur in balans brengen en ontdekken hoe jouw lichaam het prettigst beweegt. Je creëert meer controle over jezelf.

3. Je wordt flexibeler

Je kon hierboven al lezen dat je dankzij yoga flexibeler zult worden. Ben je stijf en heb je veel spanning in je lijf, dan is yoga absoluut een uitkomst. Het is helemaal niet erg als je in het begin niet lenig bent. Het doel is juist om leniger te worden.

Bij yoga zul je verschillende spieren stretchen, om ze soepeler en sterker te maken. Daarnaast werk je ook aan je lichaamshouding, ofwel het in balans brengen van je postuur dat we eerder aanhaalden.

waarom mannen aan yoga moeten doen

Yoga voor vrouwen? Knappe man die dit kan!

4. Veerkrachtige mentaliteit

De relatie tussen lichaam en geest werkt twee kanten op. Heb je het in je kop niet op orde, dan kan het lichaam haperen, en natuurlijk andersom. Bij yoga werk je aan flexibiliteit, kracht en uiteindelijk veerkracht. Het beoefenen van deze fysieke inspanning draagt dus heel mooi bij aan jouw geestelijke gesteldheid.

5. Beter slapen dankzij yoga

Omdat je met yoga werkt aan houdingen en technieken die zorgen voor een optimale balans in lichaam en geest, zul je merken dat je beter gaat slapen. Yoga draait om de optimale inspanning en vooral ook maximale ontspanning als je in rustmodus bent. Met yoga zul je het lichaam zuiveren, maar ook de geest.

Misschien klinken sommige zaken je alsnog een beetje zweverig, maar geef het een kans. Last time we checked was het helemaal niet vervelend om af en toe een beetje door dit hectische leven te zweven.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram