Had jij de volledig elektrische Volkswagen Buddy al gezien?

Volkswagen Buddy

Had jij de volledig elektrische Volkswagen Buddy al gezien?

Volkswagen Buddy is volledig elektrisch en wordt volgende maand onthuld bij de autoshow van Genève. Wat vind jij van de opvallende elektro car?

Volkswagen Buddy

Volkswagen brengt een legende weer tot leven. Als waar hommage aan de Kever-buggy’s van enkele decennia terug, onthult het Duitse automerk zijn eerste volledig elektrische buggy komende maand op de internationale autoshow van Genève.

De Buddy, die net als het origineel vrijstaande wielen heeft, maar geen dak en geen deuren, staat op het modulaire MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten). Het design is lekker retro, met de populaire Amerikaanse woestijnbuggy’s uit de jaren zestig en zeventig als inspiratie.

De elektrische buggy is schatplichtig aan zijn voorgangers, die toen op het chassis van de Kever werden opgebouwd. Het MEB-platform toont zich nu net zo flexibel. Net als de woestijnbuggy’s van weleer heeft de nieuweling vrijstaande wielen (geschoeid met offroadbanden), geen dak en geen deuren.
Veelzijdig MEB-platform

Volkswagen Buddy

De bijzondere concept car laat zien dat het volledig elektrische MEB-platform voor meer dan alleen volumemodellen inzetbaar is. Het leent zich – net als het oorspronkelijke Kever-chassis – uitstekend voor de ontwikkeling van nichemodellen waarvan maar weinig exemplaren worden gebouwd.
Wereldprimeur in Genève

Tot en met de jaren tachtig zijn er wereldwijd ongeveer 250.000 one-offs en kleinseriemodellen op basis van Kever-chassis’ gebouwd: van de speciale varianten en cabriolets van Hebmüller en Rometsch tot bekende woestijnbuggy’s als de Meyers Manx. Het nieuwste model, de volledig elektrische buggy, wordt onthuld tijdens de 89ste International Geneva Motor Show (7 t/m 17 maart).

De persconferentie van Volkswagen begint op 5 maart om 10:20 ’s ochtends in hal 2. Wat vind jij van de Volkswagen Buddy?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram