Volkswagen Polo GTI nu ook verkrijgbaar met handgeschakelde zesbak

Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo GTI nu ook verkrijgbaar met handgeschakelde zesbak

De Volkswagen Polo GTI komt nu ook met handgeschakelde zesbak. Goed voor 200 pk en 240 km/u topsnelheid, is hij leverbaar vanaf € 28.570.

Volkswagen Polo GTI

De Volkswagen Polo GTI is er nu ook met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Met zijn 147 kW/200 pk sterke 2,0-liter turbomotor sprint de ‘hot hatch’ met handbak in 6,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Daarmee is de Polo GTI met handbak net zo snel als de variant met DSG-automaat. De Polo GTI met handgeschakelde 6-bak is er vanaf € 28.570.

Het sportieve topmodel van de Polo-reeks is onder meer te herkennen aan zijn 17 inch velgen in Milton Keynes-design met rode remzadels, sportief gestylde GTI-bumpers, een grille met honingraatstructuur, zwarte dorpelverbreders, dubbele uitlaatpijpen en donkerrode LED-achterlichten.

Typisch GTI is de rode baan door de grille en de koplampen, een verwijzing naar de allereerste Golf GTI uit 1975. Hetzelfde geldt voor de kenmerkende Clark-stoelbekleding met ruitmotief. Een andere highlight daar is het lederen, multifunctionele GTI sportstuur. Verder is de Polo GTI zeer rijk uitgerust, met onder een adaptief Sport Select-onderstel en Adaptive Cruise Control.

Volkswagen Polo GTI is voor de puristen

Voor de aandrijving van de Polo GTI zorgt een 147 kW/200 pk sterke 2.0 TSI turbo-benzinemotor. Tot dusver was die standaard gekoppeld aan een DSG-automaat met dubbele koppeling, maar de echte puristen kunnen nu ook kiezen voor een handgeschakelde 6-bak. Beide uitvoeringen zijn even snel, met een sprinttijd naar 100 km/h van 6,7 seconden en een top van 240 km/u.

De Volkswagen Polo GTI met handbak is nu leverbaar vanaf € 28.570. Voor de DSG-automaat geldt een meerprijs van € 1.800.

Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo GTI

Post a Comment

#Volg ons op Instagram