De 7 belangrijkste redenen om over te stappen op de e-sigaret op een rij

elektrische sigaret

De 7 belangrijkste redenen om over te stappen op de e-sigaret op een rij

Overstappen op e-sigaretten is voor vele rokers ideaal. Waarom? Wij vertellen je de 7 belangrijkste redenen om over te stappen op een elektrische sigaret!

elektrische sigaret

Inmiddels zijn e-sigaretten absoluut geen gek beeld meer in onze dagelijkse samenleving. Een goede zaak, want het is voor traditionele rokers de perfecte optie om gezonder te, jawel, roken! De elektrische sigaret, ofwel e-sigaret, heeft een enorm aantal eigenschappen die in zijn voordeel spreken. Welke dit zijn? Lees maar even mee!

Elektrische sigaret is goedkoper

In het kader van vooral gezondheidsvoordelen, is dit eerste voordeel misschien niet de belangrijkste van het stel. Toch is het goed om te weten, aangezien sigaretten weleens een stuk duurder kunnen worden. De e-sigaret zal geen hap uit de portemonnee nemen, aangezien je eenmalig betaalt voor een starterskit met e-sigaret en vloeistof. Vervolgens hoef je alleen maar vulling – cartridge, ampul, e-liquid of tank genoemd – bij te kopen. Wat zijn dan de kosten van bijvoorbeeld tachtig sessies met een e-sigaret? Gemiddeld niet meer dan een tientje!

E-sigaret bevat geen kankerverwekkend teer

Alhoewel een reguliere sigaret over veel meer schadelijke stoffen beschikt dan teer, is dit wel een van de meest noemenswaardige. Dit komt door zijn kankerverwekkende eigenschappen, die natuurlijk bovenaan het lijstje met redenen staan om te stoppen met roken. Een traditionele sigaret geeft ongeveer 4.000 giftige bestanddelen vrij en een elektrische sigaret slechts nicotine.

e-sigaret

Nicotineverslaving afbouwen met e-sigaret

De enige slechte stof in de elektronische sigaret is nicotine. Althans, als je ervoor kiest. Je hoeft namelijk niet te kiezen voor vullingen met nicotine en kunt zelf de hoeveelheid nicotine bepalen. Voor rokers die van hun nicotineverslaving af willen, is de e-sigaret dus ideaal. Ze kunnen langzaam de nicotine afbouwen, totdat nicotine uit het spel is.

Elektrische rokers vermijden bestanddelen die schadelijk zijn voor bloedvaten, hart en longen

Het is algemeen bekend dat je dankzij roken een verslechterde conditie krijgt. Dit is niet louter te wijden aan de eerdergenoemde factor teer. Koolmonoxide en stikstofmonoxide zitten namelijk ook in traditionele sigaretten en zijn verantwoordelijk voor een funeste uitwerking op longen, vaatwanden, hart en bloedvaten. Dit zorg er uiteindelijk voor dat je lichaam ongezonder wordt, met als gevolg een mindere conditie. De e-sigaret vermijdt deze monoxides.

Rook van de-sigaret stinkt niet

Als je een trekje neemt van een e-sigaret, dan wordt de vloeistof uit de vulling verdampt middels een atomizer/clearomizer, ofwel een verstuiver. Het resultaat is waterdamp. Er komt dus geen rook uit door verbranding en dat onthoudt ons dus ook van vieze rook. Dit houdt trouwens ook in dat e-sigaretten niet brandgevaarlijk zijn, niet zorgen voor gele muren en geen tabak achterlaten. De asbak kan dus met pensioen.

Geen vieze vingers, adem en tanden meer met de e-sigaret

Omdat je met de elektrische sigaret geen tabak meer verbrandt en rookt, voorkom je een aanslag op je tanden en vingers. Je tanden kleuren niet geel na veelvuldig roken en je vingers worden niet meer bruin. Daarnaast blijft je ook een typische rokersadem bespaard. De gezondheid gaat er dus ook aan de buitenkant merkbaar op vooruit.

“Waar is het rookhok?”

Een vraag die je niet meer hoeft te stellen. In principe kun je de e-sigaret overal en ten alle tijden gebruiken. Zelfs in restaurants zie je soms mensen een paar trekjes nemen. De damp van de elektrische sigaret is niet schadelijk voor anderen, dus dat element maakt het niet direct tot een ongewenste gast. Overigens zijn er logische plekken waar je ‘m beter in je zak kunt laten, zoals in het vliegtuig.

elektrische sigaret

Post a Comment

#Volg ons op Instagram