Studie toont aan: Gebruikers van cannabis zijn gelukkiger

wiet cannabis gelukkiger

Studie toont aan: Gebruikers van cannabis zijn gelukkiger

Amerikaans onderzoek toont aan dat zowel recreatieve als medicinale gebruikers van cannabis gelukkiger zijn. Dus op naar de coffeeshop voor een joint!

wiet cannabis gelukkiger

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat in sommige Amerikaanse staten de cannabismarkt volledig is gelegaliseerd. In twee van deze staten – Colorado en Californië – is onderzoek gedaan naar cannabisconsumenten. En wat blijkt? Gebruikers van cannabis verdienen beter, zijn meer buitenshuis actief, doen meer vrijwilligerswerk en zijn overall gelukkiger. Interessant!

Deze bijzonder intrigerende bevindingen zijn afkomstig uit een recent onderzoeksrapport van BDS Analytics. Doel van het onderzoek is het ontdekken wat de legalisatie van cannabis voor invloed heeft op de publieke opinie en diens acties. Met andere woorden, wordt de samenleving beter of slechter van legaal wietgebruik.

Het onderzoeksteam van BDS Analytics beschrijft de opvallende conclusies zelf als volgt: “well-adjusted lifestyles seen among cannabis consumers”. Ofwel, gebruikers van cannabis houden er een behoorlijk goede lifestyle op na. Het leuke is dat het onderzoek momenteel wordt doorgetrokken naar staten als Washington en Oregon, en dat ook hier de verzamelde data in het voordeel van de cannabisgebruiker spreekt. Is de wietplant dan toch echt een zegen vanuit de natuur?

Maakt wiet gelukkig?

Als we deze vraag beantwoorden aan de hand van het laatste rapport, dan kun je bijna niet anders vermoeden dat het in ieder geval niet ongelukkig maakt. Of het roken van wiet je daadwerkelijk een gelukkig leven bezorgt is een causaal verband dat we nog niet durven te leggen, maar het is wel opvallend dat er zich onder de vele cannabisgebruikers veelal gelukkige en succesvolle burgers begeven.

Wat ook interessant is, is dat dit onderzoek eigenlijk alleen maar eerdere vermoedens en bevindingen sterkt. Onder de titel ‘Cannabis Wellness Trends’ onderzoekt BDS Analytics al jaren de diverse aspecten die van belang zijn bij het publiek, aangaande legale wiet en de markt voor legale cannabis. Er wordt dus al over langere tijd in kaart gebracht hoe de burger & consument naar legale wiet kijken. De conclusie twee jaar geleden: ‘Cannabis consumers Are Happier Campers’.

cannabis wiet gebruikers gelukkiger

Wiet roken in de coffeeshop

Linda Gilbert van de consumentendivisie van BDS Analytics vertelt: “Iedere keer dat we een onderzoek uitvoeren naar wellness of gezondheid, hebben we vooropgestelde ideeën over wat we zullen ontdekken. Maar dit keer ben ik best verrast door de resultaten. Vooral voor wat betreft de manier waarop mensen daadwerkelijk wiet gebruiken.”

Het gebruik van cannabis is bijvoorbeeld voor velen in de VS niet zozeer een onderdeel van sociale activiteiten. Het naar een coffeeshop gaan en daar met vrienden zitten is derhalve niet te vergelijken met bijvoorbeeld hier in Nederland. Een groot deel van de deelnemers aan het onderzoek geeft dan ook aan dat ze wiet vooral privé gebruiken in het kader van de fysieke en het mentale welzijn.

BDS verwacht echter wel dat het in Amerika zal veranderen, wat betreft het sociale aspect. Zoals bij ons in Nederland, zal het daar naar verwachting veel meer geaccepteerd worden om met een groep vrienden samen high te worden, naarmate de legalisering toeneemt.

wiet

Sociaal wiet roken

Natuurlijk wordt er overal ter wereld wiet gerookt in een sociale sfeer, ofwel met vrienden. Of dit nu in een coffeeshop in Amsterdam is of bij iemand thuis op de zolderkamer, mensen roken wiet graag in gezelschap. Het zorgt vaak voor een relaxte en creatieve sfeer, die alleen maar positief is. Het is voor velen dan ook wekelijkse kost om met vrienden langs de coffeeshop te rijden voor een weekendvoorraad.

Wist je echter dat je eigenlijk helemaal niet meer langs een coffeeshop hoeft te rijden? Je kunt tegenwoordig heel makkelijk online wiet kopen. Aanbieders als Groenthuisbezorgd hebben een uitgebreid online aanbod en bezorgen bovendien binnen 24 uur. Wij zullen hen binnenkort eens uitproberen en jullie de bevindingen voorleggen in een uitgebreide recensie!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram