Via AirBNB kun je nu overnachten in deze luchtbeheertoren uit de Tweede Wereldoorlog

airbnb luchtbeheertoren schotland - HMS Owl Air Control Tower by NC500

Via AirBNB kun je nu overnachten in deze luchtbeheertoren uit de Tweede Wereldoorlog

Boek nu via AirBNB een nacht in deze luchtbeheertoren uit de Tweede Wereldoorlog. De bijzondere verblijfplaats bevindt zich in de Schotse Hooglanden.

airbnb luchtbeheertoren schotland - HMS Owl Air Control Tower by NC500

Genesteld in Tain, Schotland, vlakbij de schilderachtige route langs de Noordkust 500, staat een voormalige basis voor de Fleet Air Arm. De HMS Owl Air Control Tower, die diende als een unieke buitenpost tijdens de Tweede Wereldoorlog, bevindt zich tegen de contrasterende Schotse Hooglanden. Via AirBNB kun jij hier overnachten.

Het intrigerende gebouw, dat zich op de oorspronkelijke luchtweg van WWII bevindt, heeft een uitgebreide renovatie ondergaan die maar liefst vijf jaar in beslag nam. In de periode is het pand omgebouwd tot een fraaie gezinswoning schuine streep AirBNB-pension. Al met al heeft het project een behoorlijke prijskaartje met zich meegebracht. Met de diverse verdiepingen wil je om te beginnen niet eens weten wat de kosten trap renovatie en kosten trap schilderen zijn geweest, zo vermoeden we.

Enfin als we afgaan op de beelden, dan kunnen we wél stellen dat de investeringen de moeite waard is geweest. Want het geheel is met groot succes is omgevormd tot een gezellige leefruimte met unieke aantrekkingskracht uit de oorlogstijd.

Het complex, dat is voorzien van een matzwarte buitenkant, heeft tijdens het hele renovatieproces niet ingeboet aan originele details. De met staal omlijste Crittall-ramen, zichtbare bakstenen muren en een verzameling antieke en fabrieksachtige armaturen zijn allen nog present en sluiten naadloos aan bij de essentie die de historische structuur kenmerkt.

Alhoewel het project in de eerste plaats inderdaad een gezinswoning betreft, is er een bijzondere kamer op de bovenste verdieping waar gasten kunnen genieten van een droomachtig uitzicht op het ongerepte Schotse landschap. Hier kun je wel enkele uren zitten met een mooie Schotse single malt whisky terwijl je filosofeert over het leven.

Geïnteresseerd in het boeken van een nacht bij deze luchtbeheertoren in Schotland? De familie ontvangt gasten momenteel voor €86 per nacht via hun AirBNB-vermelding.

airbnb luchtbeheertoren schotland - HMS Owl Air Control Tower by NC500

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram