De nieuwe Renault Twingo: meer fun en verfijnder dan ooit

2019 Renault Twingo

De nieuwe Renault Twingo: meer fun en verfijnder dan ooit

De nieuwe 2019 Renault Twingo biedt meer fun en is verfijnder dan ooit. Zou jij deze sterk geavanceerde en wendbare Renault willen rijden?

2019 Renault Twingo

De Renault Twingo heeft een nieuwe look. Maar dat niet alleen. Hij is geavanceerder dan ooit, biedt volop rijplezier en is uitzonderlijk wendbaar.

Het in- en exterieur is naar persoonlijke smaak te personaliseren en Renault EASY CONNECT biedt keuze uit verschillende multimediasystemen, waaronder het nieuwe multimediasysteem Renault EASY LINK.

De nieuwe Renault Twingo wordt geleverd met keuze uit twee benzinemotoren, voorzien van de nieuwste technologieën en die voldoen aan de strenge Euro 6d-emissienorm.

Nieuwe Renault Twingo: de ‘ultra-auto’

Ultra-makkelijk hanteerbaar

Mede dankzij de achterin gemonteerde motor heeft de Renault Twingo een draaicirkel van slechts 8,60 meter, de kleinste in het segment. Met zijn compacte formaat (3,61 meter lang) manoeuvreert de Twingo zich moeiteloos door het drukke stadsverkeer en wurmt hij zich eenvoudig in krappe parkeerplaatsen.

Ultra-fun

De Twingo biedt een sportief en veilig weggedrag dankzij het specifiek ontwikkelde chassis. De SCe 75-motor biedt een uitstekende balans tussen plezier en verbruik. Dat geldt ook voor de TCe 95, die bovendien te combineren is met de EDC-automaat met dubbele koppeling (uniek in het segment).

Ultra-connected

Er is keuze uit twee Renault EASY CONNECT-multimediasystemen: R&Go en EASY LINK. Deze systemen zijn compatible met Apple- en Android-smartphones en maken het mogelijk om populaire smartphone-apps zoals Google Maps, Waze, Deezer, Spotify of Apple Music veilig te gebruiken in de auto.

2019 Renault Twingo

Ultra-personaliseerbaar

Dankzij de verschillende carrosseriekleuren (waaronder de nieuwe kleuren Jaune Mango en Blanc Quartz), diverse in- en exterieurpakketten, verschillende stripings voor het exterieur en vier verschillende wieldesigns, zijn er honderden combinaties mogelijk.

Ultra-handig

Met vijf portieren en een volledig neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel biedt de Twingo een laadlengte van 2,31 meter – een recordwaarde die normaal alleen voor grotere en duurdere auto’s is weggelegd. Tevens profiteert de bestuurder van een nieuw ontworpen middenconsole en een gemakkelijkere ontgrendeling van de voor- en achterklep.

Ultra-veilig

Inzittenden worden in de Twingo beschermd met behulp van geavanceerde kreukelzones rond het passagierscompartiment, vier airbags en veiligheidsgordels met gordelspanners. Elektronische hulpsystemen zoals Lane Departure Warning en Hill Start Assist assisteren de bestuurder.

Net zo trendy, maar nog verfijnder

Strak design

De Twingo valt op door het vernieuwde front met een nieuw ontworpen bumper, nieuwe koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting en een groter frontoppervlak in carrosseriekleur. Ook wordt de visuele breedte versterkt door de horizontale lijnen van de onderste grille en de sleuven op de hoeken van de voorbumper. De topversie wordt gekenmerkt door verchroomde details in de voorgrille.

C-vormige verlichting

De moderne en chique uitstraling van de nieuwe Twingo wordt voor een deel bepaald door de nieuw ontworpen koplampunits met geïntegreerde C-vormige LED-dagrijverlichting, die aansluit op die van de andere modellen van Renault. Tevens fungeert de LED-dagrijverlichting ook als knipperlicht, eveneens uniek in deze klasse.

Soepele beweging

Het design van de achterbumper is eveneens vernieuwd en voorzien van sierstrips. De

C-vormige lichtsignatuur komt ook terug in de achterlichten en de achterklep is nu eenvoudiger en in één soepele beweging te ontgrendelen en te openen.

Dynamisch in alle opzichten

Het vernieuwde frontdesign van de Twingo draagt bij aan de aerodynamische prestaties. Ook de 10 mm verlaagde rijhoogte en het ontwerp van de achterzijde zorgt voor een lage luchtweerstand. De luchtinlaat op het linker achterpaneel is nu standaard op alle versies, zorgt voor een betere motorkoeling en draagt bij aan de assertieve uitstraling.

“Het ontwerp van de Twingo III viel al goed in de smaak, dus hebben we ons voornamelijk geconcentreerd op het verbeteren van de waarneembare kwaliteit en het moderniseren van bepaalde voorzieningen. Met de nieuwe bumper, de horizontale lijnen aan de voorzijde en de C-vormige verlichting hebben we de visuele breedte van de auto weten te versterken”, aldus Mario Polla, Design Project Manager.

Persoonlijkheid met meerdere gezichten

Twee nieuwe carrosseriekleuren

Renault introduceert twee nieuwe carrosseriekleuren. Jaune Mango geeft de Twingo een jeugdige en eigenzinnige uitstraling, terwijl Blanc Quartz juist zorgt voor een elegante look.

De andere leverbare carrosseriekleuren zijn Noir Etoilé, Rouge Flamme, Gris Lunaire, Blanc Cristal, Vert Pistache en Bleu Dragée.

Drie uitvoeringen

De nieuwe Renault Twingo heeft een onmiskenbaar chique en moderne uitstraling dankzij de standaard LED-dagrijverlichting en LED-achterlichten. Vanaf het tweede niveau valt het model op door de handgrepen en buitenspiegelkappen in carrosseriekleur. Vanaf het derde niveau is de Twingo voorzien van:

  • Grille met verchroomde afwerking.
  • Zijpanelen in carrosseriekleur.
  • Verchroomde sierstrips op de flanken en achterbumper.
  • Bestickering over de flanken.
  • Hoogglanszwarte raamstijlen.
  • 15-inch lichtmetalen wielen type ‘Venetian’.

Een Twingo voor iedereen

De vernieuwde uitstraling van de Twingo kan naar wens worden gepersonaliseerd met verschillende opties:

  • Pack Look Exterieur waarbij de omlijsting van de grille, buitenspiegelkappen, zijpanelen en sierstrips op de achterbumper zijn uitgevoerd in Blanc Cristal, Rouge Flamme of Jaune Mango.
  • Bestickering in verschillende designs, beschikbaar in drie kleuren.

Oog voor detail

Verbeterde opbergruimte

De Twingo is binnenin te herkennen aan de vernieuwde, multifunctionele middenconsole met een verstelbare bekerhouder, waarin je bijvoorbeeld ook een smartphone rechtop kunt zetten. Hier zijn ook twee USB-poorten te vinden, evenals een AUX-ingang en de knoppen van het start-stopsysteem en de cruise control/snelheidsbegrenzer.

Alle uitvoeringen zijn nu voorzien van een gesloten dashboardkastje, een nieuwe pookknop voor een betere ‘touch & feel’ en een hoedenplank die vernieuwd en verstevigd is. Hiermee is de waarneembare kwaliteit van de Twingo naar een hoger niveau getild.

Nieuwe opties voor personalisatie

Het slimme en doordachte interieur is ruim en functioneel. Vanaf het tweede niveau is handbediende airconditioning standaard evenals een radiosysteem dat compatible is met de R&Go-app voor de smartphone.

Het derde en hoogste niveau is voorzien van het EASY LINK-multimediasysteem met   7-inch touchscreen en onderscheidende bekleding met een kunstlederen afwerking in een kleur naar keuze. Ook zijn delen van het dashboard en de deurpanelen afgewerkt in witte lak en verfraaid met stikwerk.

2019 Renault Twingo

Net als bij het exterieur is voor het interieur te kiezen uit verschillende kleurthema’s (zwart, rood of geel) waarbij de kleur van de omlijsting van de ventilatieroosters, delen van het stuurwiel, de rand rond de versnellingspook en de omlijsting van het instrumentencluster en centrale display gekozen kan worden.

Renault EASY LINK

Het nieuwe EASY LINK-multimediasysteem voor de Twingo maakt gebruik van een      7-inch touchscreen en onderscheidt zich met een gebruiksvriendelijke interface en shortcuts voor zo min mogelijk vingerbewegingen voor het bedienen van functies.

Het systeem is compatible met Apple CarPlay en Android Auto voor veilig gebruik van populaire smartphone-apps in de auto, bijvoorbeeld voor navigatie en muziek.

Handsfree bellen is in de vernieuwde Twingo nog prettiger dankzij het verbeterde geluid uit de tweeters en de dubbele microfoon om achtergrondgeluiden beter te filteren voor een helderder stemgeluid.

R&Go-app voor de smartphone

De gratis R&Go-app van Renault tovert een verbonden iPhone of Android-smartphone om tot een gebruiksvriendelijk multimediasysteem voor veilig gebruik in de auto. Via het scherm van de smartphone zijn bepaalde apps eenvoudig en veilig te gebruiken:

  • Navigatie via Waze, Google Maps of Apple Plans.
  • Muziek via FM-radio, Spotify of Apple Music.
  • Handsfree bellen en voorleesfunctie voor inkomende tekstberichten.
  • Voertuiginformatie zoals boordcomputer, toerenteller en Renault eco2 rijgegevens.

Drie benzineversies

Nieuwe driecilindermotoren

De Renault Twingo komt op de markt met keuze uit drie benzineversies. Het betreft de SCe 75, TCe 95 en TCe 95 EDC, allemaal met een technisch hoogstaande driecilindermotor die voldoet aan de strenge Euro 6d-emissienorm.

De nieuw ontwikkelde SCe 75 met handgeschakelde vijfversnellingsbak is krachtiger dan zijn voorganger en wordt gekenmerkt door een hoge mate van rijplezier in stadsverkeer. Medeverantwoordelijk hiervoor is het soepele rijgedrag dankzij het koppel van 92 Nm. De aangename prestaties gaan bovendien gepaard met een gunstig brandstofverbruik en lage CO2-emissies.

TCe 95 (EDC)

De tweede optie is de TCe 95 driecilinder benzinemotor met turbotechniek, goed voor een adequate reactie en een krachtige acceleratie dankzij 135 Nm trekkracht. Tevens is de motor voorzien van een nieuw uitlaatsysteem en een turbo met variabele geometrie voor extra brandstofefficiency. De TCe 95 is naar wens te combineren met een handbediende vijfversnellingsbak of zestraps EDC-automaat met dubbele koppeling, waarmee de Twingo uniek is in zijn klasse.

“De nieuwe SCe 75-motor weerspiegelt de rijbeleving van de nieuwe Twingo: zeer plezierig en comfortabel. Met deze nieuw ontwikkelde, stillere, responsievere en lichtere motor profiteren bestuurders van nog meer beweeglijkheid. De TCe 95 is 5 pk krachtiger geworden dan de TCe-motor van zijn voorganger en in combinatie met de EDC-automaat kunnen bestuurders het potentieel ten volle waarderen. De felle reactie en het uitermate soepele schakelgedrag garandeert een nog plezieriger rijgedrag”, zegt Vincent Terrail, Powertrain product Range Director.

Meer informatie over beschikbaarheid en prijzen van de 2019 Renault Twingo wordt later bekend gemaakt.

2019 Renault Twingo

2019 Renault Twingo

2019 Renault Twingo

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram