The Kraken Rum is intens, mysterieus en nu verkrijgbaar in Nederland

The Kraken rum

The Kraken Rum is intens, mysterieus en nu verkrijgbaar in Nederland

The Kraken Rum is intens, donker en mysterieus. De Caribische rum is nu verkrijgbaar in Nederland en drink je puur of in de mix.

The Kraken rum

Voor wie onlangs Aquaman in de bioscoop zag of weleens de filmserie van Pirates of the Caribbean heeft gezien, is The Kraken geen onbekende. Het is echter niet alleen de naam van een mythisch zeemonster, maar ook van een bijzondere rum, die nu eindelijk in Nederland verkrijgbaar is.

De mythische reuzenoctopus wordt al eeuwenland gevreesd op alle wateren over de hele wereld. Diep in de oceaan houdt het wezen zich koest, waarbij hij heel af en toe naar het oppervlak komt. Wat ook het vaste land heeft gevonden en in tegenstelling tot het monster zeer aantrekkelijk is, is de ‘dark spiced rum’ van het gelijknamige The Kraken Rum.

The Kraken Rum: premium spiced rum van de Caraïben nu in Nederland

De rum van dit in Nederland nieuwe merk is een donkere premium spiced variant, afkomstig uit het Caribisch gebied. Spiced rums hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en zijn samen met flavoured rums verantwoordelijk voor meer dan een kwart van alle gedronken rum.

The Kraken rum heeft uiteraard een geheime receptuur, maar wat we wel weten van deze heerlijke drank, is dat hij is voorzien van exotische specerijen. Tot deze ingrediënten behoren in ieder geval kaneel, gember en natuurlijk kruidnagel. Na een rijping van één tot twee jaar komt een bijzondere smaak tot leven, waar we zo op terugkomen.

The Kraken komt tot leven

Nou ja, de rum dan. Het mythische zeemonster waar dit rummerk zijn naam aan dankt, leeft volgens de legendarische overlevering al miljoenen jaren op meer dan drie kilometer diepte in de oceaan. Slechts een enkele keer kwam hij naar boven, waarna hij korte metten maakte met zij die hem tartten.

De link tussen dit zeemonster en de Caribische rum komt voort uit het moment dat een schip, volgeladen met Caribische rum, verdween tijdens een trip naar Europa. Het weer was goed, dus daar lag het niet aan. Wie of wat was het dan? Piraten? Kan niet zou je denken, want er dreven talloze vaten met heerlijke rum op het water. Misschien was het toch wel The Kraken. Hoe dan ook, als teken van respect werd de black spiced rum genoemd naar het monster.

The Kraken rum

The Kraken Rum is intens

Nadat de rum één à twee jaar heeft gerijpt op eikenhout, ontstaat een rum vol rijke aroma’s. Denk aan koffie, karamel, vanille en kruiden, en je hebt het bijzondere eindresultaat treffend omschreven. De drank heeft een krachtige, intense smaak en rondt fraai af met een lange, zachte en zoete afdronk.

The Kraken beschikt over een alcoholpercentage van 40% en is o.a. verkrijgbaar bij Gall & Gall, Mitra, Dirckiii, zelfstandige slijters, Makro & Sligro. De consumentenadviesprijs is €26,99.

Ga voor meer info naar de officiële website en ontdek hieronder een aantal cocktailrecepten met rum.

The Kraken rumCocktails: The Kraken Black Spiced Rum

Kraken Mojito
40 ml Kraken Black Spiced Rum
20 ml limoensap
10 ml suikersiroop
Muntblaadjes
IJsbal
Aftoppen met Thomas Henry sodawater

Perfect Storm
40 ml Kraken Black Spiced Rum
150 ml Thomas Henry Gingerbeer
3 partjes limoen uitknijpen
IJsbal

Black Strawberry Spiced Daiquiri
40 ml Kraken Black Spiced Rum
30 ml aardbeienpuree (of 3 hele aardbeien)
20 ml limoensap
10 ml suikersiroop
IJsbal
Blenden

Post a Comment

#Volg ons op Instagram