Tegen je huis praten met spraakassistenten Google Home, Alexa en Siri

Google Home Mini spraakassistent

Tegen je huis praten met spraakassistenten Google Home, Alexa en Siri

Tegen je huis praten met Google Home, Alexa en Siri. Is het comfort van de spraakassistent iets voor in jouw smart home?

Google Home Mini spraakassistent

Google Home Mini

Waarschijnlijk ken je de spraakassistent al van je telefoon of in je auto. De spraakassistent is in Nederland in huis echter nog steeds wat minder populair dan in vele andere landen. Wij verwachten dat hier spoedig verandering in gaat komen. Ben jij van plan om een spraakassistent voor in huis aan te schaffen?

Een spraakassistent maakt je huis slimmer

Door het noemen van de naam van je spraakassistent activeer je het systeem. Zodra je jouw spraakassistent daarna een opdracht geeft gaat hij over tot uitvoering hiervan. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete muziek laten afspelen, je tv bedienen of een product aan je boodschappenbriefje toevoegen. Voorbeelden van spraakassistenten zijn: Siri, Bixby en Google Home.

Welke spraakassistent is geschikt voor jou?

Op dit moment zijn er verschillende spelers in de markt die spraakassistentie aanbieden. Sommigen focussen zich op het thuisgebruik, anderen richten zich meer op mobiel gebruik en uiteraard probeert men ook beide ervaringen te combineren. Siri van Apple bestaat al jaren en is de meest bekende naam in Nederland. Siri werkt uiteraard op de meeste Apple-apparaten. Alexa is de spraakassistent van Amazon.

In Europa hoor je nog weinig over Amazon, maar in de Verenigde Staten heeft Alexa een grote voorsprong op andere concurrenten. Microsofts’ spraakassistent heet Cortana en is onder andere beschikbaar op Windows 10, Android en iOS. En dan heb je nog Google Home en Google Assistant, waarvan wij verwachten dat dit één van de belangrijkste spraakassistenten in Nederland gaat worden voor zowel thuis als onderweg.

Google Home

De kleine vriendelijke speaker van Google Home helpt je op de hoogte te blijven van belangrijke informatie en voert opdrachten uit in huis. Door “Ok Google” te roepen activeer je de speaker, waarna je deze van alles kunt vragen. Google Home werkt daarbij samen met Chromecast, waardoor je met je stem om films en video’s op Netflix en YouTube kunt vragen.

Google Assistant

Google Assistant werkt samen met Android-wearables, Google Home en Home mini (ook in het Nederlands te besturen). De nieuwste Samsung werkt perfect samen met Google Assistent en is uitgerust met Bixby, een virtuele assistent.

Met Bixby kun je jouw hele smartphone bedienen. Je laat jouw telefoon precies doen wat je wilt via stemcommando’s, aanrakingen en foto’s. Via de camera van jouw nieuwste Samsung zoekt Bixby bijvoorbeeld automatisch naar informatie over wat hij ziet. Handig als je even de weg kwijt bent, of wilt weten of het restaurant waar je voor staat, een goede kaart heeft.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram