Koken met bier is de nieuwe trend in de Nederlandse keuken en is precies op tijd voor de feestdagen

Koken met bier is de nieuwe trend in de Nederlandse keuken en is precies op tijd voor de feestdagen

Koken met bier is de nieuwste kooktrend in de Nederlandse keuken. Ga deze feestdagen voor de verrassend lekkere combi van bier en food!

Mocht je nog op zoek zijn naar een bijzonder recept voor de feestdagen, dan hebben wij goed nieuws. Koken met bier is momenteel enorm in opkomst en daarom zijn chef-kok Hugo Kennis (24Kitchen) en internationaal biersommelier Fiona de Lange op zoek gegaan naar de beste bier / food combinaties.

Kennis kennen we natuurlijk als presentator van het tv-programma Worsten van Babel. Samen met De Lange bundelt hij voor deze gelegenheid niet alleen de smaak van bier naast gerechten, maar vooral ook de toevoeging van bier in (stoof)gerechten en de beste recepten voor bij de borrel.

Het resultaat? Een nieuw juicy kookboek met alles wat wij als bourgondische man lekker vinden.

Leffe Kookboek: Koken met Bier

Bier is niet alleen heerlijk in het kader van food pairing, dus als begeleidende drank naast het eten, maar kan ook een geweldige bijdrage leveren aan de bereiding en smaak van een gerecht. Zodra je Leffe meekookt in een stoofpot, of gebruikt in een saus, wordt het één van de ingrediënten in het gerecht. Dit betekent dat de smaken van het bier, zoals het gebrande graan (mout), de kruiden en aroma’s van de gist, in het gerecht worden opgenomen.

Hugo Kennis bundelde voor het Leffe Kookboek een serie van zijn favoriete bierrecepten, waarna Fiona De Lange daar de best aansluitende bieren bij uitzocht. Een aantal heerlijke creaties zijn hieruit tot stand gekomen, welke vervolgens zijn gebundeld in dit must have kookboek.

Koken met bier coq au bierre

Koken met bier: Coq au bierre

Bier in je eten

Het is niet voor niks dat koken met bier onderdeel uitmaakt van de huidige kooktrends. Het is een zeer smaakvolle toevoeging aan een gerecht. Een ingrediënt dat smaakbepalend kan zijn en zorgt voor nieuwe smaakexplosie uit de keuken.

In het kookboek toont chef-kok Hugo hoe veelzijdig je bier en food kunt combineren. Of je het nu hebt over een coq au bierre (variant op coq au vin), het stoofvleesrecept van Hugo’s opa met Leffe Bruin of stoofvleesbitterballen, in alle gerechten smaakt het bier bijzonder goed, zonder overheersend te zijn. De juiste bier- en food-combinatie kan een verrassend fraaie wending geven aan vrij klassieke gerechten en is een geweldig idee voor rond de feestdagen. Zowel om te gebruiken als om te geven.

Het kookboek krijg je sinds 12 november gratis bij een sixpack Leffe, verkrijgbaar op hopt.nl en in geselecteerde winkels. Wij hebben het kookboek uiteraard al doorgenomen en delen hieronder één van onze favoriete recepten alvast met jullie.

Koken met bier stoofvlees leffe

Post a Comment

#Volg ons op Instagram