Vandaag in Een Vork Prikken bij.. restaurant Brooks, te Amsterdam

Brooks Amsterdam Recensie restaurant

Vandaag in Een Vork Prikken bij.. restaurant Brooks, te Amsterdam

Vandaag restaurant Brooks Amsterdam in ‘Een Vork Prikken Bij…’! Dit all-day restaurant zit in de Beethovenstraat, in Amsterdam Oud-Zuid.

Brooks Amsterdam Recensie restaurant

In Amsterdam Oud-Zuid, in de Beethovenstraat, zit Brooks Amsterdam gevestigd. Een restaurant dat een breed publiek met open armen verwelkomt. Want niet alleen gasten van het ernaast gelegen Hampshire Hotel zitten er plezierig, ook buurtbewoners en zakenlieden uit de omgeving schuiven graag aan.

Het is een rustige zaterdagavond wanneer wij aankomen in het restaurant. Dineren op het uitnodigende terras is gezien de lage temperatuur iets teveel van het goede en daarom krijgen we een mooie plaats in de serre toegewezen, inclusief uitzicht op de straat.

Brooks Amsterdam Recensie restaurantHouten vloeren, goed afgestemde verlichting en turquoise gestucte wanden zorgen voor een warme uitstraling. De prachtige foto’s van het Amerikaanse jetset-leven in de vorige eeuw, geschoten door fotograaf Slim Aarons, en de levendigheid op straat dragen extra bij aan de gemoedelijke sfeer.

Van ontbijt tot diner, probeert Brooks naar eigen zeggen comfort food naar een verrassend niveau te brengen door het gebruik van mooie ingrediënten. In gerechten als rib-eye, crispy zalm, beef burgers en romige risotto proef je als het goed is hun favoriete smaken terug. Wij zijn nieuwsgierig!

Eten bij Brooks Amsterdam

De menukaart biedt dus een serie aan uiteenlopende gerechten, met vlees en vis tot aan vegetarische maaltijden en salades. Het is daarentegen niet te uitgebreid, wat een keuze maken dan toch weer iets gemakkelijker maakt.

We gaan voor de beef tataki en de crab cakes vooraf. De op houtskool gebakken beef tataki bevalt prima! Hij is goed op smaak, lekker mals en nog rood van binnen. De milde smaak van de wat zacht gefrituurde crab cakes krijgen door het bedje van venkel en bleekselderij een frisse en licht pittige boost.

Onze tip voor de carnivoren onder ons: Bestel de maar liefst 250 gram wegende rib eye, één van de meest gekozen hoofdgerechten. De rib eye is groot, goed gekruid, mals en lekker gebakken. De huisgemaakte frieten met mayonaise erbij maken het helemaal af.

Houd je meer van vis, dan is de gebakken zalm een aanrader. Eveneens van een flink formaat en goed bereid. De zalm wordt geserveerd met penne met pesto, limoen en groenten. Wil je de pasta al dente, geef dat dan aan bij de bestelling om te voorkomen dat deze voor jou net iets te gaar gekookt is. Door de pesto is de pasta sterk van smaak, wat een prima tegenhanger is voor de zachte smaak van de zalm.

Vergeet niet een gaatje te bewaren voor het dessert. De red velvet cake smelt op de tong en is niet te zoet. De home made appeltaart wordt warm opgediend en de smaak verraadt dat de appels van goede kwaliteit zijn. Een heerlijke afsluiter.

Terwijl we met rustige music op de achtergrond nagenieten van de avond, vertelt de vriendelijke manager ons dat Brooks Amsterdam meer biedt dan alleen à la carte ontbijt, lunch en diner of even een bakkie koffie met een zakenrelatie. Elke zondag biedt het restaurant namelijk de Boozy Brunch, waar je rustig de dag  kunt starten met een uitgebreide brunch, terwijl je kids worden vermaakt. Of ga voor de Friday Night Live. Een avondvullend programma waar je kan luisteren naar live jazzmuziek en samen kunt genieten van kleine gerechten.

Kortom, als je met je familie of vrienden goed wil eten, wil kunnen kiezen uit een diverse maar niet al te uitgebreide menukaart voor een redelijke prijs, gelegen op een locatie in de stad, maar niet te midden van alle hectiek, reserveer dan snel een tafel bij Brooks Amsterdam!

Bekijk hier onze andere publicaties in ‘Een Vork Prikken Bij…’!

Informatie Brooks Amsterdam

Brooks | Beethovenstraat 43 | 1077 HN | Amsterdam
brooksamsterdam.nl | 020 3792020 |

Dagelijks geopend van 08:00-22:00

Officiële website

Brooks Amsterdam Recensie restaurant

Brooks Amsterdam Recensie restaurant

Brooks Amsterdam Recensie restaurant

Brooks Amsterdam Recensie restaurant

Brooks Amsterdam Recensie restaurant

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram